Enorm resultatoppgang for Tinn Sparebank

Tinn Sparebank kan legge bak seg et sterkt første kvartal.
FORNØYD: Banksjef Svein Olav Gvammen i Tinn Sparebank. | Foto: Tinn Sparebank
FORNØYD: Banksjef Svein Olav Gvammen i Tinn Sparebank. | Foto: Tinn Sparebank

Etter skatt satt Tinn Sparebank igjen med et overskudd på 13,5 millioner kroner i første kvartal. Det er opp fra 7,5 millioner kroner samme periode i fjor, og tilsvarer en økning på hele 80 prosent.

Egenkapitalavkastningen ble 9 prosent, opp fra 5,7 prosent for ett år siden.

Netto renteinntekter endte på 27,1 millioner kroner, en økning fra 24,7 millioner kroner i første kvartal 2023. Driftskostnadene falt fra 16,5 til 15,4 millioner kroner i samme periode.

«Gjennom 2023 var markedet preget av inflasjon og hyppige renteøkninger noe som skapte usikkerhet. Økte kostnader og usikkerhet har også preget inngangen til 2024, og for utsatte deler av næringslivet har kostnadsveksten medført reduserte resultatmarginer. Så langt er det imidlertid ikke identifisert næringslivskunder i bankens portefølje som opplever situasjonen som uhåndterlig. Selv om bankens utlånsportefølje generelt vurderes som god, er det fortsatt usikkerhet knyttet til konsekvensene av markedsutviklingen», skriver Eika-banken.

Samlede utlån var på 2,9 milliarder kroner i første kvartal, en økning på 5,7 prosent de siste tolv månedene. Innskuddsvolumet var på 3,3 milliarder kroner, noe som gir en nedgang på 0,3 prosent i tolvmånedersveksten.

Innskuddsdekningen var på 113,7 prosent og ren kjernekapital var på 23,4 prosent. Rentenetto utgjør 2,66 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 2,56 prosent på samme tidspunkt i fjor. 

Bankens kostnadsprosent ble 47,4 prosent i første kvartal, ned fra 58,1 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også