Bevisst satsing sender resultatet rett opp

Voss Veksel- og Landmandsbank økte overskuddet med nær 50 prosent i første kvartal.
ØKTE RESULTATET: Adm. direktør i Voss Veksel- og Landmandsbank, Stig Gunnar Røthe. | Foto: Voss Veksel- og Landmandsbank
ØKTE RESULTATET: Adm. direktør i Voss Veksel- og Landmandsbank, Stig Gunnar Røthe. | Foto: Voss Veksel- og Landmandsbank

Voss Veksel- og Landmandsbank fikk et resultat etter skatt på 20,8 millioner kroner i første kvartal, en økning på nær 50 prosent fra overskuddet på 14,1 millioner kroner samme kvartal i fjor.

Det kommer frem av bankens kvartalsrapport, som ble lagt frem onsdag morgen.

Egenkapitalavkastningen ble 11,6 prosent, opp fra 8,2 prosent for ett år siden. Ifølge banken skyldes styrkingen en god underliggende drift, utlånsvekst, kostnadskontroll og vekst i andre inntekter.

Netto renteinntekter endte på 33,2 millioner kroner, en økning på snaut 3 millioner fra første kvartal 2023. Driftskostnadene falt fra 17,5 millioner kroner til 16,8 millioner i samme periode.

Samlede utlån var på snaut 6 milliarder kroner i første kvartal, en økning på 5,5 prosent de siste tolv månedene. 

Ved utgangen av kvartalet var innskuddsvolumet på 4,4 milliarder kroner, noe som tilsvarer en oppgang på 6,9 prosent i tolvmånedersveksten.

Innskuddsdekningen var på 81,5 prosent og ren kjernekapital var på 19,1 prosent. Rentenetto utgjør 2,13 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 2,09 prosent på samme tidspunkt i fjor.

Voss Veksel- og Landmandsbank påpeker at krigen i Ukraina og Midtøsten, kombinert med høy inflasjon og et høyt rentenivå, har ført til usikkerhet i markedet.

«Styret mener at banken med sin solide basisdrift og et stabil lokalmarked, fremdeles er i stand til å levere tilfredsstillende resultat fremover. Banken har klart å styrke kjernedriften de siste årene gjennom bevisst satsing på kvalitetsmessig vekst, vekst i andre inntekter og kostnadsreduksjoner. Utvidet satsing på salg av forsikrings- og spareprodukt styrker banken sitt inntektsgrunnlag», står det.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også