Blir en del av Eika-alliansen

Skudenes & Aakra Sparebank forlater DSS og går inn i Eika. 
INN I EIKA: Banksjef i Skudenes og Aakra Sparebank, May Bente Olsen, blir en del av Eika.alliansen. | Foto: Skudenes % Aakra Sparebank
INN I EIKA: Banksjef i Skudenes og Aakra Sparebank, May Bente Olsen, blir en del av Eika.alliansen. | Foto: Skudenes % Aakra Sparebank

Skudenes og Aakra Sparebank har inngått en avtale om å bli en del av Eika-alliansen, opplyser Eika Gruppen i en pressemelding onsdag. Det innebærer at banken forlater De samarbeidende sparebankene (DSS).

– Et fortsatt kundefokus og vår ambisjon om å møte fremtiden som en sterk og selvstendig lokal sparebank ligger til grunn for at banken nå velger Eika Alliansen, sier banksjef i Skudenes & Aakra Sparebank May Bente Olsen. 

Avtalen innebærer at banken blir eier av 3,1 prosent av aksjene i Eika Gruppen. Konsernsjef i Eika, Steinar Simonsen, ser frem til samarbeidet. 

– Vi i Eika er stolte og ydmyke når Skudenes & Aakra Sparebank nå velger å bli en del av Eika alliansen. Vi har gjennom en god og tillitsfullprosess lært Skudenes & Aakra Sparebank å kjenne som en selvstendig, solid og veldrevet, lokal sparebank med stor betydning for Karmøy med omland. I Eika er vi mange som nå ser frem til et tett og godt samarbeid med banken, sier Simonsen. 

Banken vil delta i Eika-samarbeidet om bankdrift, Eika boligkreditt og distribusjonen av alliansens produkter. 

– I snart 150 år har Skudenes & Aakra Sparebank vært en samfunnsbygger og lagspiller, først på Karmøy og etter hvert også på Haugalandet. Kundene velger oss fordi de opplever at vi gjør banktjenester enkelt i deres hverdag. Et fortsatt kundefokus og vår ambisjon om å møte fremtiden som en sterk og selvstendig lokal sparebank ligger til grunn for at banken nå velger Eika Alliansen. Vi kjenner trygghet for at samarbeidet med Eika og nærmere 50 andre lokalbanker vil videreutvikle kundetilbudet vårt og gi stordriftsfordeler gjennom felles teknologi- og produktløft, sier Olsen. 

– Jeg snakker på vegne av alle bankene i Eika når jeg kan ønske Skudenes & Aakra Sparebank velkommen i alliansen. Det er en bekreftelse av kvalitet og styrke at Skudenes & Aakra har valgt å bli en alliansebank i Eika. Med Skudenes & Aakra Sparebank, Haugesund Sparebank, Jæren Sparebank og Rogaland Sparebank, blir Eika-alliansen en sterk og stor aktør i hele sørvest-Norge, sier styreleder i Eika Gruppen, Hans Kristian Glesne, i pressemeldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også