Negativ utlånsvekst for Melhusbanken

En sterk konkurranse på boliglån preget Melhusbanken i første kvartal.
Banksjef i Melhusbanken, Ragnar Torland | Foto: Melhusbanken
Banksjef i Melhusbanken, Ragnar Torland | Foto: Melhusbanken

Melhusbanken hadde netto rente- og kredittprovisjonsinntekter på 63,1 millioner kroner i første kvartal – en økning fra 56,2 millioner samme kvartal i fjor. 

Driftskostnadene økte også, fra 32,1 til 36,8 millioner kroner, i samme periode. Resultat etter skatt endte dermed på 25,2 millioner, ned fra 25,4 millioner første kvartal 2023.

Egenkapitalavkastningen ble 7,4 prosent, ned fra 8,2 prosent for ett år siden.

Starten av 2024 har vært preget av en sterk konkurranse på boliglån, skriver banken. Samlede utlån var på 11,9 milliarder kroner i første kvartal, en nedgang på 0,7 prosent de siste tolv månedene. 

«Vi har iverksatt konkrete tiltak for å øke aktiviteten, og ser allerede i mars en positiv effekt av dette som vi forventer vedvarer», står det i rapporten.

Det er kostnadsført 7,3 millioner kroner i tap på utlån og garantier i første kvartal, mot 2,8 millioner i tap samme periode i fjor. Tapene er i hovedsak knyttet til konkurser hos noen av bankens bedriftskunder.

«Flere av våre kunder har hatt, og har, utfordringer. Det kan imidlertid se ut som situasjonen er i ferd med å stabilisere seg, ved at det ikke er nye kundenavn som tilfaller våre lister som har ekstra oppfølging», skriver Oppdalsbanken.

Innskuddsveksten de siste tolv månedene er ned 6 prosent. Til sammenligning steg innskuddene med nær 16 prosent på samme tid i fjor.

Innskuddsdekningen var på 76,2 prosent og ren kjernekapital var på 18 prosent. Rentenetto utgjør 2,86 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 2,62 prosent på samme tidspunkt i fjor. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også