Sendte overskuddet opp 50 prosent

Kvinesdal Sparebank tjente 14 millioner kroner i årets første kvartal.
OPPGANG: Administrerende banksjef i Kvinesdal Sparebank, Tone Egeland Syvertsen | Foto: Foto: Kvinesdal Sparebank
OPPGANG: Administrerende banksjef i Kvinesdal Sparebank, Tone Egeland Syvertsen | Foto: Foto: Kvinesdal Sparebank

«Kvinesdal Sparebank har hatt en lønnsom start på året og leverer god utlånsvekst, sterk rentenetto og fin kostnadsutvikling», står det i bankens kvartalsrapport, som kom tirsdag.

Agder-banken fikk et resultat etter skatt på 13,9 millioner kroner i årets første kvartal, opp fra 9,5 millioner samme kvartal i fjor. Det tilsvarer en økning på over 46 prosent.

Egenkapitalavkastningen ble 7,9 prosent, opp fra 7,8 prosent for ett år siden. 

Netto rente- og kredittprovisjonsinntekter endte på 23,5 millioner, mot 19,1 millioner første kvartal 2023. Driftskostnadene steg imidlertid noe, fra 14,1 millioner kroner første kvartal i fjor til 15,1 millioner kroner i år.

Ved utgangen av kvartalet hadde Kvinesdal Sparebank 3,6 milliarder kroner i forvaltningskapital, opp 8,4 prosent fra samme tidspunkt i 2023.

Samlede utlån var på drøyt 2,8 milliarder kroner, en økning på 8,4 prosent de siste tolv månedene. Ved utgangen av kvartalet var innskuddsvolumet på 2,6 milliarder kroner, der tolvmånedersveksten er på 6,4 prosent.

Innskuddsdekningen er på 92,8 prosent og ren kjernekapital er på 21,1 prosent. Rentenetto utgjør 2,7 prosent av gjennomsnittlig forvaltningskapital, mot 2,3 prosent på samme tidspunkt i fjor.

«Det er flere eksterne forhold som tilsier at utsiktene fremover er mer uforutsigbare enn normalt. Det nevnes kort i den anledning høye renter for både privatperson og bedrift», skriver banken videre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå