Danske Bank styrker laget i flere segmenter

– Vi har flere eksempler på at vi i Norge leverer i aller ypperste klasse innenfor en rekke områder i storkundesegmentet.
Rekrutterer: Erlend Angelfoss i Danske Banke er storfornøyd med rekrutteringsprosessen i banken. | Foto: Danske Bank
Rekrutterer: Erlend Angelfoss i Danske Banke er storfornøyd med rekrutteringsprosessen i banken. | Foto: Danske Bank

Danske Bank satser med fornyet styrke i det norske markedet med nyansettelser i Markets, Corporate Finance og Institutional Banking. Samtidig får shipping-teamet et utvidet mandat til å forfølge relevante kunder utenfor Norden, skriver banken i en pressemelding.

– Vi har flere eksempler på at vi i Norge leverer i aller ypperste klasse innenfor en rekke områder i storkundesegmentet. Derfor er det en stor glede å kunne fylle på med både erfarne seniorer og talentfulle nykommere til å fortsette satsingen vår. Jeg er stolt over at vi evner å tiltrekke oss de beste folkene til å drive banken fremover, og spesielt innenfor energisektoren kommer det til å skje enormt mye de neste årene. Her skal vi være i front og jeg gleder meg til å se hva vi som lag kan utrette sammen, forteller Erlend Angelfoss, landssjef i Danske Bank Norge.

Danske Bank får en rekke nøkkelressurser på plass og tar neste steg i å styrke den norske delen av Large Corporates & Institutions. I tillegg øker Danske Bank aktivitetsnivået innenfor shipping, en viktig næring for filialen i Norge.

– Danske Banks satsing på bærekraftige finansieringsløsninger for våre kunder vil bli et viktig konkurransefortrinn i årene som kommer. Her kan vi virkelig demonstrere vår evne og vilje til å utvikle en lønnsom og bærekraftig bankvirksomhet innenfor våre satsingsområder. Det betyr blant annet at vi ser på mulighetene utover det nordiske shippingmarkedet, forteller Einar Stavrum, Global Head of Shipping i Danske Bank.

Rekrutterer nøkkelressurser for å betjene storkunder

– Norge er det nest største kapitalmarkedet i Norden. Med våre kapitaltunge industrier og stort transaksjonsvolum utgjør norske selskaper eller selskaper med tilknytning til Norge rundt halvparten av utestående volum i det Nordiske high yield markedet. Nå som Danske Bank har et uttalt strategisk mål om å styrke vårt DCM High Yield forretningsområde, samt utvide vår Leverage Finance plattform, blir en naturlig følgeeffekt at vi ønsker å styrke vår distribusjonsmuskel i takt med økt kreditt- og risikoappetitt. Derfor ser vi nå etter to nye medarbeidere til vårt high yield salgsteam i Oslo, sier Nicolay Friis, Global Head of High Yield DCM i Danske Bank. 

Tidligere i år styrket Danske Bank sitt Institutional Banking-team med Eindride Stien som også har ansvaret for bankens norske Family Office-kunder.

I tillegg er Karl Skjelbred, tidligere leder for Corporate Finance i Norge, utnevnt som Co-Head of Leveraged Finance i hele Danske Bank. Karl vil fortsatt være basert i Oslo, og Morten Høvding har overtatt rollen som interim Head of Corporate Finance Norway. Med på laget i leveraged finance blir Stine Majormoen som kommer tilbake til Danske Bank som Director etter å ha hatt en lignende rolle i DNB. Stine Majormoen vil jobbe med transaksjoner og oppfølging av private equity selskaper på tvers av plattformen. I tillegg blir Aurora Smith Vamråk bli en del av Leveraged Finance-teamet i Norge, på utlån fra hennes nåværende rolle som Assosiate i Corporate Finance.

Danske Bank henter også inn Peter Knutzen til en global rolle som leder for bankens Nordic Renewable Energy Advisory i Corporate Finance. Peter kommer senest fra Swedbank og kommer til å lede dette spennende området fra Oslo, i tett samarbeid med resten av storkundesegmentet. Peter starter opp i slutten av august og vil rapportere til Atilla Olesen, Head of Investment Banking.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også