Handelsbanken-direktør går på dagen

Lars Nordvi Sæthre er ferdig som markeds- og kommunikasjonsdirektør etter 14 år i banken. 
SLUTTER: Lars Nordvi Sæthre er ferdig i Handelsbanken etter 14 år.
SLUTTER: Lars Nordvi Sæthre er ferdig i Handelsbanken etter 14 år.

Etter 14 år i banken slutter Lars Nordvi Sæthre i stillingen som markeds- og kommunikasjonsdirektør i Handelsbanken Norge. Det opplyser Sæthre selv i et innlegg på sin Linkedin-profil tirsdag. 

– Jeg er veldig stolt over hva vi har fått til disse årene. Vi har trodd på kraften av en sterk kultur og jobbet etter en offensiv strategi for å utvikle banken - alltid med kundens beste for øye. Når Norsk Kundebarometer kårer Handelsbanken til banken med de mest fornøyde kundene, tar vi det som en hyggelig anerkjennelse. Når godt over 90 prosent av ansatte sier de er stolte av banken de jobber i, viser det effekten av godt lederskap og kulturarbeid, skriver Sæthre i innlegget. 

Pressetalsmann for Handelsbanken-konsernet, Joel Holm, går fra onsdag inn i rollen som fungerende markeds- og kommunikasjonsdirektør i bankens norske avdeling. 

Nordvi Sæthre har vært markeds- og kommunikasjonsdirektør i banken siden 2010, og har tidligere blant annet jobbet som partner og rådgiver i det nordiske PR-firmaet JKL Group. 

Utskiftninger

Det har vært turbulent i Handelsbanken den siste tiden. I slutten av april ble det kjent at Arild Andersen ble byttet ut som landssjef for Handelsbanken Norge. Inn kom Marion Ulander som midlertidig erstatter for Andersen. 

Etter at banken varslet Andersens avgang, skrev pressensvarlig Holm i en epost til FinansWatch, at utskiftningen kom som følge av svake resultater i Norge. 

– Handelsbanken i Norge har hatt en svak utvikling i en periode. I forbindelse med siste kvartalsrapport fortalte administrerende direktør Michael Green om gjennomgangen som nå er gjennomført. Det betyr at vi sammen tar et nytt grep, med fokus på å bli enda mer Handelsbanken og vår forretningsmodell, basert på individuelle og personlige kunderelasjoner, som har bygget Handelsbanken i over 150 år, skrev Holm til FinansWatch. 

– Naturlig med ny ledelse

Han opplyste videre at banken ser gode forutsetninger for lønnsom vekst og å ta sterke markedsposisjoner i de markedene Handelsbanken har virksomhet i. 

– Våre medarbeidere i Norge gjør en god jobb, banken har fine og fornøyde kunder - og det er dermed gode muligheter for å utvikle banken sammen på Handelsbankens unike måte. 

Han la til at banken så det som naturlig med nytt lederskap i Norge når banken nå sikter på en omstart i Norge. 

– I denne endringsprosessen er det naturlig med ny ledelse. Den nye landssjefens oppgave blir å jobbe sammen med alle våre dyktige medarbeidere og kontorsjefer for å styre virksomheten i Norge i retning av å bli enda mer Handelsbanken. Dette innebærer selvsagt å se på hele organisasjonen og ulike partnerskap. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også