Enorm vekst i bedriftsmarkedet

Nidaros Sparebank økte overskuddet med 1,5 million kroner i årets første kvartal.
HAR TROEN: Banksjef Bjørn Arne Riise forventer at det vil være god tilgang på nye kunder i alle fall ut 2024.
HAR TROEN: Banksjef Bjørn Arne Riise forventer at det vil være god tilgang på nye kunder i alle fall ut 2024.

Det kommer frem av bankens kvartalsrapport mandag ettermiddag.

Resultat etter skatt endte på 12,3 millioner kroner, opp fra 10,8 millioner kroner samme kvartal i fjor. Nidaros Sparebank hadde netto rente- og kredittprovisjonsinntekter på 28,6 millioner kroner, mot 26,5 millioner i første kvartal 2023.

Egenkapitalavkastningen ble 9,4 prosent, opp fra 8,4 prosent for ett år siden. 

Banken, som har hovedkontor i Klæbu, opplevde imidlertid en økning i driftskostnadene. De endte på 19,9 millioner kroner, en økning på 3,2 millioner kroner.

Ved utgangen av kvartalet var forvaltningskapitalen på 4,7 milliarder kroner, en økning på 7,8 prosent fra samme tid i fjor. Økningen skyldes i hovedsak høyere utlån og fordringer på kunder, opplyses det.

Utlån til privatkunder, inkludert boligkreditt, steg med 5,2 prosent på årsbasis. På bedriftsmarkedet er veksten imidlertid en helt annen, med en økning på 50,4 prosent, eller 359 millioner kroner.

Det er flere årsaker til at de siste to kvartalene har vært sterke, skriver Nidaros Sparebank.

«Vi antar dette skyldes en kombinasjon av sterkere profil i Trondheim for vår bank, gode kunderelasjoner og at det er bebudet store endringer i banktilbudet i Trondheim», skriver banken, som viser til Danske Banks exit i personmarkedet.

«Vi har forventninger til at det vil være god tilgang til nye kunder minst ut året av samme årsak, og antakeligvis i deler av 2025 i tillegg», står det videre.

Ved utgangen av kvartalet var innskuddsvolumet på 3,1 milliarder kroner, en økning på 9 prosent, eller 254 millioner kroner, de siste tolv månedene. Ren kjernekapitaldekning er 18,5 prosent, ned fra 20,4 prosent første kvartal i fjor.


Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også