Nedgang for Fjellbanken

Styrker samtidig den underliggende driften. 
NEDGANG: Sparebank 1 Lom og Skjåk måtte se at resultatet falt i årets første kvartal. | Foto: Anne Grete Storvik
NEDGANG: Sparebank 1 Lom og Skjåk måtte se at resultatet falt i årets første kvartal. | Foto: Anne Grete Storvik

Sparebank 1 Lom og Skjåk oppnådde et resultat etter skatt for årets første kvartal på 27,4 millioner kroner. Det er en nedgang fra samme kvartal i fjor da de endte på 27,9 millioner kroner. Selv om resultatet er ned fra samme periode i fjor, har banken en økning i renteinntekter på 7,1 millioner kroner. Totalt utgjorde renteinntektene 56,2 millioner kroner. 

Samtidig har banken en økning i totale utlån de siste 12 månedene på 4,2 prosent, og har nå totalt 9.748 millioner kroner i totale utlån. 

Banken oppgir at den underliggende driften, uten tap, utbytte og endringer, så et positivt resultat på 2,8 millioner kroner. 

Fjellbanken påpeker at vi nå er i en tid hvor det er økonomisk vanskelig for mange, og at de ser for seg at det kommer til å være urolig i en periode fremover. 

– Vi er inne i en tid med usikkerhet og uro, både for privatkundene våre og for bedriftene, og det er da særs viktig at vi er tilstede for kundene våre og er gode rådgivere og samtaleparter. Med bakgrunn i en stram økonomisk situasjon i tida framover må vi òg påregne at vi går inn i en periode med flere konkurser blant de næringsdrivende, skriver banken i kvartalspresentasjonen. 

Totalt hadde de en økning i egenkapitalavkastningen på 7,96 prosent, som er opp 0,53 prosent fra første kvartal i fjor. 

Kostnadsprosenten har gått ned fra 52,78 prosent, til 48,69 prosent. 

Ren kjernekapitaldekning lå på 20,68 prosent ved utgangen av kvartalet. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også