Sparebank 1 SMN bikket milliarden på bunnlinjen i første kvartal

Nå etablerer banken et nytt fond på 200 millioner kroner sammen med andre investorer. 
Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Jan-Frode Janson.
Konsernsjef i Sparebank 1 SMN, Jan-Frode Janson.

Sparebank 1 SMN fikk et resultat etter skatt på 1.084 millioner kroner i første kvartal, opp fra 778 millioner i første kvartal året før. Banken hadde netto renteinntekter på 1.306 millioner i kvartalet. 

Banken oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 16 prosent i første kvartal, opp tre prosentpoeng sammenlignet med samme periode året før. Økningen kommer som følge av at alle forretningsområder har god lønnsomhet, skriver banken i en børsmelding. 

Nå har Sparebank 1 SMN gått sammen med flere investorer, og etablerer et nytt fond, ved navn «Såkorn 1 Midt», med 200 millioner kroner til grønne tidligfaseinvesteringer i Midt-Norge. 

– Vi har sterk tro på å omsette skaperkraften i regionen vår til arbeidsplasser og fremtidig verdiskaping. At vi sammen med en lang rekke andre investorer som deler samme filosofi får etablert fondet Såkorn 1 Midt med i første omgang 200 millioner kroner er en viktig milepæl. Det har allerede kommet inn 67 attraktive investeringsmuligheter, og vi mener første investering skal være gjort før sommeren, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i en børsmelding. 

Regnskapsførte nedskrivninger og tap ble 24 millioner kroner i kvartalet. 

– Soliditeten i banken er svært god, med en ren kjernekapitaldekning på 18,5 prosent, som er godt over både egne mål og myndighetenes krav. Kostnadene i konsernet er 54 millioner kroner høyere sammenlignet med første kvartal i fjor, men lavere enn fjerde kvartal. Nedgangen skyldes i hovedsak formuesskatt, lavere IT-kostnader og tilbakeføring av tap som følge av forsikringsoppgjøret etter svindelsaken, skriver banken i børsmeldingen. 

Utlånsveksten var 0,8 prosent i kvartalet, Innskuddsveksten var på 1,1 prosent. De siste 12 månedene har brutto utlånsvolum økt med 11,4 prosent. 

– Renteøkningene fra Norges Bank begynner å gi effekt, men heldigvis ser det ut til at folk og bedrifter i Midt-Norge har en robust økonomi som tåler kostnadsøkningen. Vi har ikke merket noen vesentlig økning i hverken betalingsutsettelser eller mislighold av gjeld så langt, sier Janson. 

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også