Sterkeste resultat på tre år

Overskuddet til Morrow Bank i første kvartal 2024 er det største siden 2021.
OPTIMISTISK: Morrow Bank-sjef Øyvind Oanes sier resultatene i første kvartal viser at de er på rett spor. | Foto: Exton Consulting
OPTIMISTISK: Morrow Bank-sjef Øyvind Oanes sier resultatene i første kvartal viser at de er på rett spor. | Foto: Exton Consulting

Morrow Bank økte renteinntektene i årets første kvartal til 286,4 millioner kroner. Det er opp fra 229,6 millioner kroner samme kvartal i 2023, går det frem av selskapets kvartalsrapport.

Før skatt satt den digitale banken igjen med et overskudd på 58,2 millioner kroner, opp fra 53,1 millioner første kvartal i fjor. Det er det beste resultatet siden andre kvartal 2021, opplyses det. Etter skatt tjente Morrow Bank 43,7 millioner kroner.

– I løpet av de siste to årene har Morrow Bank optimalisert sin produktportefølje, forbedret kundeprosesser, økt automatisering og tilpasset organisasjonen. Dette har gjort det mulig for oss å levere solid lånevekst og svært konkurransedyktig kostnadseffektivitet i de siste fem kvartalene på rad, sier adm. direktør Øyvind Oanes.

– Basert på dette har vi satt nye og mer ambisiøse mellomlangsiktige mål ved begynnelsen av året, og resultatene denne kvartalet viser at vi er på rett spor, legger han til.

Morrow Bank, som tidligere het Komplett Bank, er en digital nisjebank som også er notert på Oslo Børs. Det siste året har aksjekursen falt 22 prosent.

Banken har nå snaut 12,2 milliarder kroner i utlån – en økning på 1,5 milliard fra første kvartal 2023. Netto rentemargin er på 9 prosent, noe som er på linje med tidligere kvartaler.

Forholdet mellom kostnader og inntekter er ifølge Morrow Bank bransjeledende på 27 prosent. Egenkapitalavkastningen endte på 7,4 prosent, opp fra 6,1 prosent på samme tid i fjor.

Nisjebanken ser lyst på fremtiden og ser for seg en årlig vekst i lånebalansen på 10 prosent, og en egenkapitalavkastning på 10-12 prosent innen utgangen av 2025.

«Ledelsen anser sin nåværende forretningsplan for å være fullfinansiert for fremtidig drift og forutsiget utvikling», står det i kvartalsrapporten.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også