Styremedlem i sparebank går ut mot fusjonsplaner

Fusjonen mellom Eidsberg Sparebank og Marker Sparebank er en dårlig idé, mener et mangeårig styremedlem i den ene banken.
KUN ENI FILIAL? Styremedlem Jørn Ødegård i Marker Sparebank frykter bankens hovedkontor blir redusert til en filial dersom banken fusjonerer med Eidsberg Sparebank | Foto: Marker Sparebank
KUN ENI FILIAL? Styremedlem Jørn Ødegård i Marker Sparebank frykter bankens hovedkontor blir redusert til en filial dersom banken fusjonerer med Eidsberg Sparebank | Foto: Marker Sparebank

Styremedlem Jørn Ødegård i Marker Sparebank tar i et leserbrev i Smaalenes Avis tydelig avstand fra den foreslåtte fusjonen med Eidsberg Sparebank.

I leserbrevet skriver Ødegård at han i utgangspunktet hadde tenkt å ta diskusjonen under generalforsamlingen, men at han i kjølvannet av to leserbrev fra styrekolleger som støtter fusjonen kjenner på et behov for å «balansere bildet».

«Jeg representerer det lille mindretallet i Marker Sparebank som ikke finner grunnlag for å fusjonere», skriver Ødegård.

Han mener banken har både tid og ressurser til å selv takle de regulatoriske kravene som er trukket frem som hovedmotivet for fusjonen.

«Etter min mening har vi både tid til omstilling og ressurser til å møte utfordringer som ligger foran oss. Jeg har vanskelig for å tro at det er umulig å rekruttere nødvendig kompetanse til disse oppgavene, og jeg har ikke hørt at det har vært problemer med å få besatt stillinger i banken på Ørje», skriver Ødegård.

Styremedlemmet frykter bankens lokaler på Ørje ved en fusjon vil bli redusert til en filial uten støttefunksjoner.

«All logikk tilsier at støttefunksjoner etter hvert vil trekkes til hovedkontoret på Mysen for å komme under samme tak», skriver Ødegård.

Det var i mars det ble kjent at et flertall i styrene til Eidsberg Sparebank og Marker Sparebank ønsker å slå de to bankene sammen.

Les mer om fusjonsplanene her:

Ansatte positive til fusjonen

Styrene i Eidsberg Sparebank og Marker Sparebank vedtar avtale om sammenslåing

– Dette har ingen sammenheng med andre fusjoner

Nok en fusjon på trappene – Eidsberg og Marker vil slå seg sammen

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også