Vil styrke forbrukernes posisjon i finansmarkedene

Finansministeren varsler nye oppdrag til både finansbransjen og Finanstilsynet for å styrke konkurransen i bankmarkedet. – Vi er positive, sier Finans Norge. 
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum. | Foto: Javad Parsa / NTB
Finansminister Trygve Slagsvold Vedum. | Foto: Javad Parsa / NTB

Fredag legger regjeringen frem årets finansmarkedsmelding for Stortinget. Gjennomgående i årets melding er finansnæringens evne til å levere gode, trygge og rimelige tjenester til kundene. 

Årets finansmarkedsmelding har en egen gjennomgang av konkurransen i det norske bankmarkedet, et tema som har vært hyppig debattert i bransjen de siste månedene. Gjennomgangen har landet på at konkurransen mellom norske banker er god, men at det fortsatt er rom for forbedring. 

– Målet er at norske bankkunder skal sikres bedre, tryggere og rimeligere banktjenester. Selv om mye fungerer godt i dag, jobber vi nå med målrettede tiltak som kan bidra til enda bedre konkurranse i hele landet, sier finansminister, Trygve Slagsvold Vedum, i en pressemelding. 

Vedum forteller at han kommer til å følge opp meldingen med oppdrag til finansbransjen, men også Finanstilsynet, der målet er en styrket konkurranse og bedre betingelser for norske bank-kunder.

– Trygge og stabile banker er særlig viktig i urolige og usikre tider, og norske banker er godt rustet for fremtiden. Husholdningenes og næringslivets penger er trygge i norske banker, sier Vedum. 

Finansdepartementet opplyser om oppdragene allerede har begynt å sendes ut. Finansdepartementet har bedt Finanstilsynet om å foreslå tiltak som gjør at kundene lettere kan betjene boliglånet i en annen bank enn der kunden har sin lønnskonto. 

Departementet har også bedt Finans Norge om informasjon rundt prosessen med utstedelse av BankID, uavhengig av bank, og hvordan de kan forbedre tjenester for bankbytte der kundens interesser ivaretas på en bedre måte. 

– Viktig dokument

Informasjonsdirektør, Tom Staavi i Finans Norge omtaler dokumentet som godt og grundig.

– Dette er ett viktig dokument. Finansdepartementet konkluderer blant annet med at konkurransen i bankmarkedet er ganske god, men kan bli bedre. Bankkonkurranse er noe vi jobber med hele tiden og vi skal svare på de spørsmålene vi har fått på en ryddig og skikkelig måte, sier Staavi, til FinansWatch. 

– Vi er positive til tiltak som kan gjøre konkurransen i markedet enda bedre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også