Storebrands hovedkontor-kjøp i boks

Brutto eiendomsverdi på hovedkontoret er 1,7 milliarder kroner, opplyser forsikringsgiganten.
KJØPT: Storebrand har nå kjøpt sitt eget hovedkontor på Lysaker. | Foto: Arctic Securities
KJØPT: Storebrand har nå kjøpt sitt eget hovedkontor på Lysaker. | Foto: Arctic Securities

I slutten av mai meldte Storebrand at de hadde mottatt aksept på sitt bud om å kjøpe opp Lysaker Park Eiendom, som eide forsikringsgigantens hovedkontor på Lysaker utenfor Oslo.

Fredag ettermiddag melder Storebrand at hovedkontor-transaksjonen nå er gjennomført.

Forsikringsselskapet er ordknappe i børsmeldingen, men opplyser at brutto eiendomsverdi beløper seg til 1,7 milliarder kroner.

Storebrands formål med transaksjonen er å sikre en langsiktig løsning for selskapet, når dagens leieavtale utløper i 2027.

Det opplyses ikke om kjøpspris, men Storebrand har tidligere uttalt at transaksjonen ikke vil ha en vesentlig effekt på selskapets kontantresultat, solvensposisjon eller kapitaldistribusjon til aksjonærene.

Arctic Securities har prøvd å selge det 55.000 kvadratmeter store bygget siden i fjor vinter. Et syndikat ble opprettet for seks år siden, og den gang var byggets bruttoverdi på 2,2 milliarder kroner.

Arctic har dermed kvittet seg med tre store gjeldstyngede eiendommer; Telegrafen i Oslo sentrum, Equinor-bygget på Fornebu – og nå Storebrands kontorer på Lysaker.

Eiendomsprosjektet Lysaker Park sto tidligere overfor store problemer, da et lån på 1,45 milliarder kroner var forfalt og hovedleietaker Storebrand vurderte å flytte ut. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også