Oslo Pensjonsforsikring til topps på avkastning

En solid meravkastning har hjulpet å bygge opp buffere til å ta risiko i markedet.
Administrerende direktør i Oslo Pensjonsforsikring, Lars Haram. | Foto: Morten Brakestad
Administrerende direktør i Oslo Pensjonsforsikring, Lars Haram. | Foto: Morten Brakestad

NHH-postdoktrene Andreas Ørpetveit og Andrè Wattø Sjuve har gjennomført en analyse på oppdrag av Pensjonskontoret der de ser på risikotagningens påvirkning på pensjonsmidlenes avkastning.

Oslo Pensjonsforsikring (OPF) kommer ut med 0,93 prosent høyere avkastning i gjennomsnitt, fra 2004 til 2022. Selskapene i sammenligningen er leverandører av offentlig tjenestepensjon. 

– I de siste tiårene har meravkastningen gitt mange milliarder kroner ekstra hos OPF sammenlignet med de beste andre livsforsikringsselskapene. På bakgrunn av dette har vi kunnet bygge buffere og god tildeling til premiefond, sier administrerende direktør Lars Haram i en pressemelding.

Han legger til at OPF har en langsiktig strategi.

– Vi er solide og har en bufferkapital som gir oss mulighet til å ta risiko i ulike aktivaklasser. Resultatet blir handlingsrom og mulighet til høyere avkastning på sikt, sier Haram.

OPF trekker frem evnen til å ta risiko som en viktig faktor for hvilken avkastning man burde forvente seg i finansmarkedene.

Tredoblet resultat

OPF kunne tidligere i år vise til et tredoblet resultat i 2023. Et sterkt aksjemarked og stabilt resultat på pensjonsområdet ga virkelig medvind. 

Les mer: Oslo Pensjonsforsikring tredoblet resultatet

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også