Får tommel opp fra Finanstilsynet

Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge har fått godkjennelse til å slå seg sammen.
FUSJONERER: Konsernsjef Per Halvorsen i Sparebank 1 Sørøst-Norge og konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sparebank 1 Sørøst-Norge
FUSJONERER: Konsernsjef Per Halvorsen i Sparebank 1 Sørøst-Norge og konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i Sparebank 1 SR-Bank. | Foto: Sparebank 1 Sørøst-Norge

Sparebank 1 SR-Bank og Sparebank 1 Sørøst-Norge meldte i vinter om planene for en sammenslåing. 

Torsdag har Finanstilsynet gitt de nødvendige tillatelsene til at fusjonen kan gjennomføres, skriver bankene i en børsmelding fredag morgen.

Den sammenslåtte banken vil hele Sparebank 1 Sør-Norge, og blir Norges tredje største bank.

Tillatelsen er gitt på enkelte vilkår, opplyses det:

  • Sparebankstiftelsen SR-Bank, SpareBank 1 Stiftelsen BV og Sparebankstiftelsen Telemark skal til enhver tid ha en samlet eierandel i den sammenslåtte banken som er lik eller høyere enn 33,4 prosent av aksjekapitalen og stemmene i banken.

  • Den sammenslåtte banken skal videreføre sparebankvirksomhet med lokal forankring i Telemark, Vestfold og Buskerud, i tillegg til Rogaland.

  • Den sammenslåtte banken skal etter sammenslåingen, og inntil Finanstilsynet har fastsatt nytt pilar 2-krav, ha et forhøyet kapitalkrav (pilar 2-krav) på 1,9 prosentpoeng av det konsoliderte beregningsgrunnlaget etter finansforetaksloven § 14-2, i tillegg til det midlertidige påslaget på 0,5 prosentpoeng for IRB-porteføljen til Sparebank 1 SR-Bank ASA. Den sammenslåtte banken skal ha en kapitalkravsmargin på 1,25 prosent. 

Konkurransetilsynet har allerede godkjent fusjonen. Alle godkjennelser er imidlertid ikke på plass ennå.

«Av myndighetsgodkjennelser gjenstår skattelempe fra Finansdepartementet og endelig godkjennelse fra Finanstilsynet av nødvendige vedtektsendringer hos eierstiftelsene», står det i børsmeldingen.

Godkjennelsen fra Finansdepartementet innebærer vanligvis en vurdering av skattemessige konsekvenser knyttet til fusjonen, for eksempel om det skal gis skattefritak for gevinst.

Planlagt gjennomføringsdato er fortsatt 1. oktober, opplyser bankene.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også