Ørskog Sparebank mangedobler tapsavsetningene sine i årets første kvartal

Banken registrerer en økning i konkurser.
ØKNING: Ørskog Sparebank øker resultatet i årets første kvartal, her ved banksjef, Eirik Kavli. | Foto: Ørskog Sparebank
ØKNING: Ørskog Sparebank øker resultatet i årets første kvartal, her ved banksjef, Eirik Kavli. | Foto: Ørskog Sparebank

I morgentimene leverte vestlandsbanken rapport for årets første kvartal. Banken har et resultat etter skatt på 8,192 millioner kroner, dette er 1,464 millioner kroner bedre enn første kvartal i 2024. 

Den totale utlånsveksten, inklusive Eika Boligkreditt, er på 5,9 prosent. Bankens totale utlån utgjør 4.116 millioner, som innebærer en økning på 230 millioner kroner de siste 12 månedene. Dette kvartalet har isolert hatt utlånsvekst på 10 millioner kroner. 

”Sterk konkurranse mellom bankene, lav kredittvekst og et høyt rentenivå er faktorer som bidrar til den lave utlånsveksten”, skriver banken i kvartalsrapporten. Banken forventer at aktiviteten i markedet skal stige utover året. 

Resultatet tilsvarer en egenkapitalavkastning på 6,68 prosent, opp 1,8 prosentpoeng, fra 4,80 prosent samme periode i 2023. 

Netto renteinntekter i første kvartal endte på 21.539 millioner kroner, opp fra 18.413 år samme periode året før.

Ørskog Sparebank har i første kvartal bokført 1,824 millioner kroner på tap av utlån og garantier. Dette er en økning på 1,726 millioner kroner fra samme periode året før. Banken skriver i rapporten at de har sett en liten økning i konkurser i årets første kvartal, noe som har ført til de økte tapsavsetningene. Det har blitt gjennomført en vurdering av bankens utlånsportefølje, og det forventes ingen større økning i fremtidige kredittap. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også