Sparebank 1 SR-Bank hadde renteinntekter på 1,7 milliarder kroner i første kvartal

Banken oppnådde et resultat etter skatt på 1,2 milliarder kroner i kvartalet. 
– SOLID VEKST: Sparebank 1 SR-Bank tar markedsandeler, sier konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i en børsmelding. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.
– SOLID VEKST: Sparebank 1 SR-Bank tar markedsandeler, sier konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i en børsmelding. | Foto: Stian Lysberg Solum/NTB.

Sparebank 1 SR-Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 14,6 prosent i første kvartal, opp 2,1 prosentpoeng fra 12,5 prosent i samme periode i fjor

Banken oppnådde et resultat etter skatt på 1.191 millioner kroner, opp fra 881 millioner kroner i fjor.

Konsernets netto renteinntekter ble 1.729 millioner kroner, mot 1.402 millioner i fjor. Banken oppgir at økningen i renteinntekter kommer som følge av utlånsvekst, økte marginer og og høyere rente på egenkapitalen. 

– Vi har over tid hatt en solid vekst og tar større andeler av et marked med sterk konkurranse. Samtidig er vi opptatt av god risikohåndtering når vi vokser og riktig prising overfor kundene, sier konsernsjef Benedicte Schilbred Fasmer i en børsmelding. 

– Det siste året har vi også sett en kraftig økning i antall rådgivningsmøter, der kundene oftere ønsker vår hjelp til den økonomiske planleggingen. Det gir kundene trygghet til å realisere sine prosjekter, samtidig som vi bygger sterkere relasjoner til kundene og bredde i vår forretning, fortsetter hun. 

Regnskapsførte nedskrivninger og tap utgjorde 35 millioner i kvartalet. Akkurat det samme som i samme kvartal året før. 

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 7,7 prosent. Bankens brutto utlån ved utgangen av kvartalet var på 278 milliarder kroner. Innskuddsdekningen var på 54,2 prosent og ren kjernekapital var på 17,62 prosent.

– Vi vet at det er press på lønnsomheten og lavere investeringsnivå i mange bedrifter, hvor særlig bygg- og anleggsbransjen er inne i en krevende periode. Den høye aktiviteten på Sør-Vestlandet gjør imidlertid at også disse bedriftene klarer seg bedre i denne regionen. Vi forventer at de regionale forskjellene både i næringslivet og boligmarkedet vil vare en stund fremover. SpareBank 1 SR-Bank er godt diversifisert og posisjonert for videre vekst i Sør-Norge, sier Fasmer. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også