Sparebank 1 Gruppen ønsker å overta roret i Kredinor

Konverterer lån til eierandeler, såfremt Finanstilsynet tillater det. 
Foto: Terje Pedersen / NTB
Foto: Terje Pedersen / NTB

SpareBank 1 Gruppen blir majoritetseier av Kredinor med en eierandel på 68,64 prosent, mens Kredinorstiftelsen, som er Kredinor andre eier, får som en følge av dette en eierandel på 31,36 prosent, heter det i en børsmelding. 

SpareBank 1 Gruppen og Kredinorstiftelsen har inntil dette eid selskapet med like store deler. 

Endringene er behandlet i styrene til SpareBank 1 Gruppen og Kredinorstiftelsen, og skal endelig bekreftes i generalforsamlingen til Kredinor 25. april 2024. 

Bakgrunnen for endringene er at Kredinor i desember 2023 inngikk en subordinert kredittfasilitetsavtale (som låntaker) med en av Kredinors aksjeeiere, SpareBank 1 Gruppen, på totalt 675 millioner kroner (”Kredittfasiliteten”). 

Lånet har en rente på 17,5 prosent. 

Fordringer

Kredittfasilitetens utestående fordring på selskapet, inkludert renter, skal konverteres til aksjer i selskapet gjennom en kapitalforhøyelse ved utstedelse av nye aksjer til SpareBank 1 Gruppen, hvor aksjeinnskuddet gjøres opp ved motregning av fordringen. 

På datoen for kapitalforhøyelsen, 25. april 2024, vil Kredinors betalingsforpliktelse på 713,3 millioner kroner til SpareBank 1 Gruppen faller bort ved utstedelse av nye aksjer. 

Konvertering av fordringen verdsetter selskapet til 1,2 milliarder kroner, hvor verdien er fremforhandlet mellom de to eierne i Kredinor, med støtte fra eksterne rådgivere, og reflekterer at det samtidig er inngått en avtale om hvordan proveny ved et eventuelt salg av selskapet skal fordeles mellom eierne. 

Med en eierandel på 68,64 prosent, medfører dette også at Kredinor blir konsolidert inn i Sparebank 1 Gruppen, heter det i meldingen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også