Sparebank trådte til da turnering holdt på å tryne

Sparebanken Øst sitt gavefond SPIRE sikret klubben 50.000 kroner til å erstatte datautstyret i siste liten. 
REDDET: Den Brasiliansk jiu-jitsu turneringen kunne gå som planlagt etter gaven fra Sparebanken Øst | Foto: Tibor Illyes/NTB
REDDET: Den Brasiliansk jiu-jitsu turneringen kunne gå som planlagt etter gaven fra Sparebanken Øst | Foto: Tibor Illyes/NTB

Etter at hallen Brasiliansk jiu-jitsu-turneringen til Sande Sportsklubb skulle avholdes hadde byttet ut nettverket sitt, holdt det på å gå virkelig skeis. 

Lederen i judogruppa, Sverre Zachariassen, forteller til Sandeavis at datautstyret de har hatt de siste årene ikke holdt mål da det var gjort nyere oppgraderinger i hallen. 

– Vi har 13 pc-er og da finner han ut at de er for gamle. De er fra rundt 2016-2017, men det har kommet nytt nettverk i hallen. Så han får ikke koblet opp noen av dem. Og med 340 påmeldte til Brasiliansk jiu-jitsu lørdag samt rett over 100 på judoen, ble det krise, sier han. 

Han forteller at de desperat ringte rundt til venner og bekjente for å se om det var muligheter for donasjoner, før de fikk en hyggelig overraskelse fra Sparebanken Øst. 

– Jeg ringte alle jeg kjente, blant annet KIWI og tidligere shippingvenner, for å se om vi kunne bli sponset. Vi hadde da funnet noen pc-er som var på tilbud, og visste at vi trengte 50.000 kroner. Da kom Simon (tidligere leder i klubben) på at vi har noen kontakter i Sparebanken Øst, og de tidligere har gitt støtte gjennom gavefondet SPIRE. .

Han forteller at han samme dag sendte inn en søknad til fondet. 

– Så var det bare å vente. Jeg dro på jobb tidlig torsdag morgen, og fikk telefon fra Sparebanken halv åtte om morgenen; «dere får go på 50.000, bare kjør på». Men da er jo bare halve jobben gjort, så jeg satte meg ned, fortsatt litt stresset, og begynte å ringe rundt, forteller han.

Etter mye om og men klarte han å ordne innkjøp av et stort antall nye datamaskiner, og hyller butikkene som klarte å klargjøre det hele før turneringen. 

– Jeg var tidlig på jobb igjen fredagen, og kjørte innover til Storo og Colosseum, og de hadde faktisk pc-ene klare. Den siste ble akkurat figurert i det jeg kom, så de hadde jobbet hardt, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også