Sparebankstiftelsen DNB gir millionbeløp

Gir 27 millioner kroner for å sende barn og ungdom på ferie og turer. 
GAVESJEKK: Ivar Anton Nøttestad i Frilager, mottar sjekken fra Sissel Karlsen, gavesjef Sparebankstiftelsen DNB. | Foto: Marius Dalseg / DNT
GAVESJEKK: Ivar Anton Nøttestad i Frilager, mottar sjekken fra Sissel Karlsen, gavesjef Sparebankstiftelsen DNB. | Foto: Marius Dalseg / DNT

Sparebankstiftelsen DNB gir Frilager, som er et samarbeid mellom Den Norske Turistforening, Norges speiderforbund og Friluftsrådenes Landsforbund, 27 millioner kroner. De har et uttalt mål om å gjøre friluftsliv enkelt og tilgjengelig for alle.

Det skriver DNT på sine hjemmesider. 

– Dette er helt fantastisk! Nå kan vi utvikle Frilager over hele landet og fortsette å legge til rette for at alle barn og unge skal få delta i samfunnet og ha mulighet til å være med på fritidsaktiviteter, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT som også er styreleder i Frilager. 

Frilager er en utleieportal av turutstyret til organisasjonene. Både organisasjoner, lag, skoler, bedrifter, foreninger og enkeltpersoner kan låne utstyr. På nettsidene kan man låne alt fra kano, telt og ski til redningsvest, sovepose og stormkjøkken, og få det kjørt til fastsatte hentesteder. 

Stine Schultz Heireng, generalsekretær i Norges speiderforbund, sier at gaven vil lette byrden for både dem og for mange familier som sliter. 

– Målet vårt er å lette byrden på organisasjonene og gjøre det enklere for frivillige. Samlingen av utstyr på ett sted øker tilgjengeligheten, og det blir enklere å arrangere aktiviteter. Frilager reduserer belastningen for turleder og den enkelte familie, som er spesielt viktig med tanke på økonomiske utfordringer for barnefamiliene, sier hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også