Finanstilsynet lekket sensitiv informasjon

På onsdag publiserte Finanstilsynet tilsynsrapport med tilsynelatende sladdede sensitive opplysninger om Romerike Sparebank. Kopierte man de sladdede boksene til et annet dokument, kunne man se alt.
LEKKASJE: Finanstilsynet måtte avpublisere tilsynsrapport | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
LEKKASJE: Finanstilsynet måtte avpublisere tilsynsrapport | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Det var ikke før torsdag formiddag at feilen ble oppdaget, nesten et helt døgn etter at rapporten hadde blitt offentliggjort. Feilen ble først plukket opp av Bankshift. Til avisen kommenterer kommunikasjonssjef Jo Singstad i Finanstilsynet følgende: 

– Her har det skjedd en teknisk feil, og vi undersøker årsaken til feilen. Dette beklager vi. Foretaket er orientert, skriver Singstad til Bankshift. 

Informasjonen som ikke ble tilstrekkelig sladdet var blant annet detaljer rundt bankens bedriftsportfølje, utlånsrenter, interne rammer og hvor mye utlån Finanstilsynet anser som høyrisiko. 

FinansWatch har tilgang til opplysningene bak de tilsynelatende sladdede boksene, men etterfølger Finanstilsynets etterspørsel om å ikke publisere dette. Torsdag ettermiddag får man ikke tilgang til denne tilsynsrapporten eller noen andre tilsynsrapporter på Finanstilsynets nettsider.

Les mer om kritikken Finanstilsynet retter mot Romerike Sparebank i ny tilsynsrapport på Finanswatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også