– Én million nordmenn eier krypto om 10 år

Vi troner øverst på listen i Skandinavia. 
Det forventes at det vil være over en million nordmenn som eier krypto innen ti år. | Foto: picture alliance / Jochen Tack | Jochen Tack
Det forventes at det vil være over en million nordmenn som eier krypto innen ti år. | Foto: picture alliance / Jochen Tack | Jochen Tack

En undersøkelse gjennomført av Norstat for EY og analyseselskapet K33 Research har avslørt at det er en økende trend i eierskap av digitale verdier blant norske voksne. Totalt er det 395.000 nordmenn, eller 9 prosent av befolkningen, som rapporteres å eie en form for digital valuta. 

Bare det siste året har antallet eiere økt med 50.000, der Bitcoin (76 prosent) og Ethereum (39 prosent) dominerer blant kryptovalutaene.

– Norsk eierskap i kryptovaluta har økt siden 2023 og er høyest i Norden. I tråd med offentlig oppmerksomhet om verdiøkning, kom nesten to tredjedeler av norske kryptovalutaeiere om bord etter 2019, så en kan si kryptovaluta ble mainstream under Covid, sier Anders Helseth, som leder research-avdelingen i K33 Research.

I undersøkelsen fremheves det også en sterk fremtidig vekst, som indikerer at så mange som en million nordmenn av landets voksne befolkning, vil kunne eie kryptovaluta i løpet av det neste tiåret. 

– Med tanke på den positive mottakelsen og rask tilpasning til kryptovaluta blant nordmenn, spesielt den unge generasjonen, ser vi potensielt mer enn en dobling av antall nordmenn som sier de vil eie digitale verdier de neste ti årene, sier Mads Ribe, assosiert partner i EY Tax & Law og leder for advokatfirmaets teknologisatsing. 

– Dette er et klart signal om en diversifisert investeringskultur, som institusjonelle investorer så vel som myndigheter bør merke seg, særlig med EUs Markets in Crypto Assets Regulation (MiCAR) er ventet implementert i Norge det neste året. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også