Mybank-sjefen sier opp

Samme dag som årsrapporten viser store tap og underskudd velger banksjef Caroline Kvam Stokke å si opp. 
FERDIG: Caroline Kvam Stokke sier opp etter halvannet år i Mybank
FERDIG: Caroline Kvam Stokke sier opp etter halvannet år i Mybank

Nisjebanken Mybank har vært i hardt vær over tid. Bedre ble det ikke av dagens årsrapport, som viste at årsresultatet havnet på negative 25 millioner kroner, og at banken hadde 400 millioner i misligholdte boliglån ved utgangen av fjoråret. Mybank spesialiserer seg på lån med sikkerhet i bolig, men misligholdet tilsvarer 37 prosent av låneporteføljen, hvorav 300 millioner er knyttet til 20 låneengasjement. 

Finansavisen og Kapital har også det siste året skrevet en rekke kritiske saker om hvordan selskapet har gitt lån med omstridt sikkerhet. Blant annet står en svært høy andel av eiendommene i bankens portefølje i tvangssalgsprosesser, eller er på vei dit.


– Det er private årsaker. Nå har jeg sittet i stillingen og jobbet med utfordringene vi har hatt og som belyst i tilsynsprosessen i 2021 og 2022. Jeg føler mye av prosessene er godt på vei til å bli ferdigstilt, sier Caroline Kvam Stokke til Finansavisen.

Stokke vil fortsette som konsernsjef inntil en ny er på plass. Hun har sittet i sjefsstolen siden Håkon Reistad Fure gikk av som daglig leder i september 2022. Han gikk i sin tid av etter varsel fra Finanstilsynet om at det kunne komme pålegg om å skifte sjef.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også