– Bankene svikter folk med økonomiske problemer

Lokalbank-sjefen mener store deler av bankbransjen «dytter» mennesker med økonomiske problemer i en vanskelig retning, og mener flere burde yte kundeservice på samme måte som i Lokalbank-alliansen.
Administrerende direktør i Lokalbank, Bent R. Eidem. | Foto: Lokalbank
Administrerende direktør i Lokalbank, Bent R. Eidem. | Foto: Lokalbank

Administrerende direktør i Lokalbank-alliansen, Bent R. Eidem, retter en kraftig pekefinger mot banker han mener svikter på med å tilby kundene tett oppfølging og kundeservice.

Til Adresseavisen sier han at bankene i hans egen allianse tilbyr en personlig oppfølging, men mener andre aktører i bransjen «dytter» mennesker med økonomiske problemer i retning automatiserte løsninger og telefonkøer. Dette kommer også til å gå utover kundene på sikt, mener Eidem.

– For det første bistår ikke disse bankene sine kunder på den måten kundene trenger og ønsker, spesielt nå gjennom dyrtiden. Det er ille nok i seg selv, når vi tenker på at kundene kommer for å få hjelp med det som ofte er følsomt i egen eller bedriftens økonomi. For det andre fører en slik behandling til at mange av kundene blir lite fornøyde med banken sin. Har banker det slik over tid, så vil resultatene og markedsandelene lide. Det er det klare indikasjoner på. Utviklingen vi ser nå er dermed dårlig for kundene og dårlig for bankene, sier han til Adresseavisen.

Eidem kom fra stillingen som leder for Financial Crime i Danske Bank, før han i 2022 ble administrerende direktør i Lokalbank.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også