Ville redde kona: Nå må han ut med over 600.000 kroner til banken

Mannen er dømt til å betale etter et forsøk på å redde privatøkonomien
MOTSATTE SEG: Mannen motsatte seg kravet i et møte med Namsmannen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB
MOTSATTE SEG: Mannen motsatte seg kravet i et møte med Namsmannen. | Foto: Gorm Kallestad / NTB

En mann er dømt til å betale 512.000 kroner i tillegg til påløpte renter på et forbrukslån han tok opp for å refinansiere forbruksgjelden til sin kone. Lånet på 450.000 kroner ble misligholdt, og Bank Norwegian krevde alt tilbakebetalt. På toppen av dette gikk ekteparet fra hverandre, og mannen forsøkte å komme seg unna kravet, skriver Nordlys

Kredinor Finans AS tok til slutt over kravet, og begjærte utlegg fra begge. Mannen motsatte seg senere kravet i møte med Namsmannen, og saken ble overført til Forliksrådet. Til slutt gikk Kredinor til sak mot kvinnens tidligere ektemann, og mener han er solidarisk ansvarlig for å betale tilbake hele lånet. 

Ektemannen mener han ikke har betalingsevne, og han skylder på en svak økonomi og en “generelt vanskelig livssituasjon”. 

Retten mener at Kredinor skal få medhold, og at begge er ansvarlig for at lånet blir tilbakebetalt, videre presiserte retten at «ved et eventuelt mislighold vil Banken kunne velge å inndrive hele det skyldige beløpet fra én av Låntakerne». 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også