Landkreditt Bank setter ned utlånsrentene

Norges Bank er ventet å holde styringsrenten uendret på rentemøtet førstkommende torsdag. Det velger ikke Landkreditt Bank, som kutter sin utlånsrente med inntil 0,25 prosentpoeng.
Konsernsjef i Landkreditt Bank, Ole Laurits Lønnum. | Foto: Landkredit
Konsernsjef i Landkreditt Bank, Ole Laurits Lønnum. | Foto: Landkredit

– Nylig la vi frem historisk gode årsresultater for 2023. Dette ønsker vi nå at skal komme kundene til gode og setter ned utlånsrentene, sier konsernsjef Ole Laurits Lønnum i Landkreditt, i en pressemelding. 

Til tross for at banken kutter utlånsrenta kun to dager før Norges Banks rentemøte på torsdag, tror ikke banken at sentralbanken planlegger det samme.

– Det har vært, og er fortsatt, en økonomisk krevende tid både i landbruket og privathusholdningene, og vi vet at mange ønsker seg gode rentenyheter nå. Det er vi veldig glade for å kunne bringe, sier Lønnum.

Ifølge konsernsjefen er dette grepet også et forsøk på å skape vekst.

– Vi har planer om å vokse videre i både landbruket og personmarkedet. Landkreditt er en av de få selvstendige totalleverandørene innen bank, forsikring, fond og eiendomsmegling, noe som gir en god kundeopplevelse. Våre kunder skal føle seg godt ivaretatt og være trygge på at vi har blant markedets beste priser, både nå og over tid. Vi skal konkurrere i toppen, sier Lønnum. 

Banken gjør ingenting med rentene på innskudd.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også