Mybanks boliglånsportefølje har 37 prosent mislighold

20 av bankens kunder står for 75 prosent av misligholdet, og halvparten av Mybanks pantesikrede eiendommer på Oslo vest og i Bærum står i fare for å tvangsselges eller er alt besluttet tvangssolgt.
Administrerende direktør i Mybank, Caroline Kvam Stokke.
Administrerende direktør i Mybank, Caroline Kvam Stokke.

Ifølge Mybanks rapport for fjerde kvartal i 2023 hadde banken netto utlån til kunder på omlag 1,11 milliarder. Videre står det i rapporten at «banken har rundt 400 millioner i misligholdte boliglån, tilsvarende 37 prosent av porteføljen. 300 millioner er knyttet til 20 kunder, og banken har hatt et sterkt fokus på disse i 2023».

Det var Kapital som omtalte saken først.

Ifølge avisen er det uvanlig med et mislighold på over én prosent av samlet portefølje hos en normal utlånsbank, og at sammenlignbare aktører som Kraft Bank og Balanse Bank, ligger i området 12 - 14 prosent. Nå er halvparten av boligene i bankens portefølje på Oslo vest og i Bærum enten besluttet tvangssolgt, eller står i fare for å bli det.

«Det stemmer at banken har flere lån hvor det er iverksatt tvangssalg av eiendommer i Oslo Vest og Bærum som følge av mislighold», skriver administrerende direktør i Mybank, Caroline Kvam Stokke, til Kapital.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også