Sjeføkonom tror vårens lønnsoppgjør i Europa blir «jokeren» for norsk kronekurs

Et rentekutt fra Den europeiske sentralbanken vil ha påvirkning på den norske kronekursen, tror sjefsøkonom i Nordea. Nå er spenningen knyttet til sentralbankssjefens signaler på rentemøtet torsdag.
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Torsdag holder Den europeiske sentralbanken (ESB) rentemøte, der det er en sterk forventning om at renten holdes uendret, men ESB-sjefen Christine Lagarde har tidligere uttalt at neste renteendring blir det et kutt.

Spenningen rundt torsdagens rentemøte i ESB er knyttet til om Lagarde vil sende signaler om når det første kuttet vil komme. Kuttet kan få betydning for den norske kronekursen, ifølge sjeføkonom i Nordea, Kjetil Olsen, som forteller til E24 at han tror lønnsutviklingen er «jokeren» ESB nå må vurdere.

– Det generelle bildet er at utviklingen ute er veldig viktig. Renteutviklingen i Europa påvirker kronekursen, og det har vi sett i veldig stor grad det siste halvannet året. Kronen vil neppe styrke seg noe særlig før rentene begynner å gå ned ute. Derfor blir signalene ESB gir om renteutviklingen viktig, sier han til avisen.

ESB offentliggjør sin beslutning klokken 14:15.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også