Sparebanken Møre oppretter stiftelse etter sorti fra storeier

Sparebanken vedtok i en ekstraordinær generalforsamling i slutten av februar å opprette en ny sparebankstiftelse. Stiftelsen blir bankens 17 største eier.
Administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal. | Foto: Sparebanken Møre
Administrerende direktør i Sparebanken Møre, Trond Lars Nydal. | Foto: Sparebanken Møre

Sparebanken Møre vedtok onsdag forrige uke på en ekstraordinær generalforsamling å opprette Sparebankstiftelsen Sparebanken Møre. 

I protokollen står det at «omlag 26 millioner av grunnfondskapitalen i Sparebanken Møre konverteres til eierandelskapital og samtidig opprettes Sparebankstiftelsen Sparebanken Møre».

Videre står det at stiftelsen tildeles 360.750 egenkapitalbevis pålydende 20 kroner i Sparebanken Møre, og et kontantbeløp på 175 millioner ved opprettelsen.

Det var Bankshift som først omtalte saken.

Ifølge avisen var den sunnmørske investoren Cape Invest sparebankens største eier i 2022 med en eierandel på 9,94 prosent. I 2023 var selskapet borte fra listen over topp 20 eiere i banken. 

Den nye stiftelsen vil bli bankens 17 største eier, et godt stykke bak bankens største eier, Sparebankstiftelsen Tingvoll, som i følge bankens kvartalsrapport for fjerde kvartal i 2023 hadde i overkant av 4,9 millioner egenkapitalbevis, og en eierandel på 9,92 prosent.

– Gjennom at stiftelsen kan dele ut gaver av sitt overskudd, videreføres sparebanktradisjonene i regionen gjennom stiftelsen. Stiftelsen kan være en fremtidig mottaker av gavemidler fra Sparebanken Møre ved disponering av fremtidige overskudd, skriver banken på sine hjemmesider.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også