Lunar vil hente mer friske penger etter tapet mot Instabank-aksjonærene

Lunar har anket dommen fra Oslo tingrett som tilkjente Instabank-aksjonærene en erstatning på over 600 millioner kroner. Likevel ønsker danskene av «forsiktighetshensyn» å styrke sin kapitalposisjon.
Administrerende direktør i Lunar Bank, Vibeke Bak Solok. | Foto: Sofia Busk
Administrerende direktør i Lunar Bank, Vibeke Bak Solok. | Foto: Sofia Busk

Lunar skriver i en pressemelding at banken har informert det danske finanstilsynet om at de vil styrke sin kapitalposisjon. Selskapet har besluttet å øke kapitaldekningen med hele erstatningsbeløpet Lunar ble dømt til å betale Instabank-aksjonærene i Oslo tingrett. Lunar sier de forventer at Finanstilsynet vil kunngjøre et nytt solvenskrav for i løpet av dagen. 

Ifølge pressemeldingen blir oppjusteringen gjort med «utgangspunkt i et forsiktighetshensyn».

– Vi er helt overbevist om at lagmannsretten i Norge vil gi Lunar medhold og frita oss for rent erstatningsansvar. Vi velger likevel å gå med livrem og seler, og har derfor informert Finanstilsynet om at vi vil innregne kompensasjonsbeløpet i solvenskravet, sier administrerende direktør i Lunar Bank, Vibeke Bak Solok.

– I løpet av den kommende uken vil vi presentere en klar plan for Finanstilsynet på hvordan Lunar skal styrke kapitalposisjonen ytterligere, slik at vi oppfyller det solvenskravet Finanstilsynet stiller til oss - og de forventningene våre kunder og samarbeidspartnere har til Lunar, sier Solok.

Lunar skriver videre at en ankesak kan ta med enn et år å avgjøre, men at de forventer å vinne den. Dersom Lunar vinner, kan selskapet redusere sitt individuelle solvensbehov med det anerkjente erstatningsbeløpet.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også