Lokalpolitiker vil stoppe fusjonen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet

KrFs gruppeleder i kommunestyret i Vestre Toten mener fusjonen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet vil være et stort tap for Toten-kommunene 
AVGJØRES TORSDAG: Torsdag kveld kveld møtes generalforsamlingen i Totens Sparebank for å ta stilling til fusjonen med Sparebank 1 Østlandet. | Foto: Totens Sparebank
AVGJØRES TORSDAG: Torsdag kveld kveld møtes generalforsamlingen i Totens Sparebank for å ta stilling til fusjonen med Sparebank 1 Østlandet. | Foto: Totens Sparebank

I et leserbrev i Oppland Arbeiderblad stiller Marte Rebecca Dæhlen seg tydelig kritisk til den planlagte fusjonen mellom Totens Sparebank og Sparebank 1 Østlandet.

Dæhlen sitter i kommunestyret i Vestre Toten og er gruppeleder for Kristelig Folkeparti, men hun har signert leserbrevet som «trofast kunder i Totens Sparebank»

Dæhlen mener kundene ikke har blitt hørt i arbeidet med fusjonen. Hun viser til en avstemning på Facebook-siden til lokalavisen der et flertall stemte mot fusjonen. Hun mener banken bør gjennomføre en offisiell spørreundersøkelse blant kundene for å få frem deres mening.

«Jeg tror at en slik måling ville vist hvor stor andel av kundemassen både privat og bedrift, som faktisk stiller seg negativ til prosessen», skriver Dæhlen.

Hun mener ledelsen i de to bankene har vært flinke til å snakke varmt om fusjonen, men at de sier for lite om utfordringene som følger med dem. 

«Utfordringer som mindre lokal forankring, mindre direkte kontakt med kunder, dårligere kunnskap om lokalmarkedet som igjen vil gi mindre lojalitet og dårligere tilfredshet blant kundene», skriver lokalpolitikeren.

Dæhlen frykter også at det blir kundene som må ta regningen for en eventuell kostand banken påføres gjennom å melde seg ut av Eika Gruppen.

Et flertall av politikerne i Vestre Toten stemte tidligere denne måneden mot fusjonen, og kommunes representant vil dermed stemme nei når generalforsamlingen i banken skal ta stilling til fusjonsforslaget torsdag. Dersom 7 eller flere av de 20 representantene stemmer nei til forslaget, blir ikke fusjonen gjennomført.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også