Fana Sparebank «redder» borettslag etter husleiesjokk

Totalrehabilitering førte til at flere beboere vurderte om de hadde råd til å bli boende. Banken sier de har et samfunnsansvar.
SAMFUNNSANSVAR: Fana Sparebank sier de har et ansvar for å lette trykket i dyretiden. | Foto: Sebastian Holsen
SAMFUNNSANSVAR: Fana Sparebank sier de har et ansvar for å lette trykket i dyretiden. | Foto: Sebastian Holsen

Etter at Ulsmåg borettslag i Bergen besluttet at de skulle rehabilitere boligblokkene, sitter de igjen med et ekstra boliglån på 189 millioner kroner. Bergensavisen skriver at dette medførte en ekstra kostnad på opp mot 1800 kroner per boenhet, noe mange av beboerne reagerte sterkt på. 

Nylig tok styreleder, Anne Synnøve Arnestad, ansvar for å reforhandle lånet på vegne av borettslaget. Dette medførte at de gikk fra 5,59 prosent rente, til 5,25 prosent hos Fana Sparebank. 

– Som styreleder har jeg fokus på at borettslaget må gå med overskudd, samtidig som beboerne må ha råd til å kunne bo her. Da er det absolutt verdt innsatsen å forhandle med banker om bedre betingelser, sier hun til avisen.

– Med et stort lån gir bedre rentebetingelse store utslag. Det talte også positivt at Fana sparebank er en lokalbank der mange av våre beboere har kundeforhold og boliglån. 

Direktør for bedriftsmarkedet i Fana Sparebank, Pål Haugetun, sier at de ønsker å bidra mest mulig for å lette på trykket. 

– Vi ser at dyrtiden kan være spesielt utfordrende for mange borettslag, og ser det som viktig og en del av samfunnsansvaret å kunne gi konkurransedyktige betingelser. For eksempel når borettslag skal gjennomføre store og viktige rehabiliteringer, sier Haugetun.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også