Styret i Tietoevry vil skille ut bankdivisjonen før sommerferien

Tietoevry går videre med planen om å skille ut Tietoevry Banking som et eget selskap. Planen er en børsnotering, men selskapet jobber parallelt med et mulig salg av virksomheten.
Foto: Tietoevry
Foto: Tietoevry

Det melder selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

Det var sommeren 2022 ledelsen i Tietoevry første gang varslet at det skulle gjennomføres en strategisk gjennomgang av selskapets virksomhet inn mot bankbransjen. Allerede den gang ble det kommunisert at en mulig fisjon og en børsnotering av Tietoevry Banking var et mulig utfall.

Nå melder selskapet at styret har godkjent en plan der nettopp dette er konklusjonen:

  • Tietoevry Banking fisjoneres ut av Tietoevry og børsnoteres i Helsinki
  • Planen skal godkjennes av en ekstraordinær generalforsamling som etter planen holdes i juni
  • Målet er å gjennomføre fisjonen den 30. juni

Jobber også med salg

Samtidig holder styret også døren åpen for å vurdere andre alternativer for bankdivisjoen, frem til en eventuell fisjon er gjennomført. Et av disse alternativene er å selge hele virksomheten, uten noen børsnotering. Ifølge meldingen er selskapet i en salgsprosess som går parallelt med arbeidet med en mulig børsnotering.

– Etter en grundig evaluering av ulike alternativer, er vi glade for å kunne bekrefte de neste stegene i den strategiske gjennomgangen. Med beslutningen om å godkjenne fisjonsplanen, fortsetter vi arbeidet med å skille ut Tietoevry Banking som et selvstendig selskap. Ifølge vår vurdering vil Tietoevry Banking kunne akselerere veksten og konkurranseevne og skape aksjonærverdier på nivå med andre fintech-selskaper som et selvstendig selskap, sier styreleder Tomas Franzén i Tietoevry i børsmeldingen.

Tietoevry Banking er en gigant innen leveranser av IT-tjenester til nordiske banker. I 2023 bokførte selskapet en omsetning på 567 millioner euro. Selskapet har rundt 3.500 ansatte og over 400 kunder, mange også utenfor Norden.

Ifølge meldingen er planen å kjøre virksomheten videre med det samme navnet som i dag.

Globale ambisjoner

Ifølge børsmeldingen mener ledelsen og styret til selskapet at Tietoevry Banking vil kunne få et skarpere fokus på selskapets egen strategi dersom det skilles ut.

Tietoevry Banking vil ifølge meldingen innta en posisjon som et ledende SaaS-selskap (leverandør av data og programvarer som en tjeneste) i og utenfor Norden.

Selskapet mener også at en fisjon vil gjøre det lettere å tiltrekke seg fintech-kompetanse på et globalt nivå.

Del artikkel

Relaterte artikler

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også