Sparebank 1 Nordmøre leverer sterke tall for fjerde kvartal

Fjerde kvartal ble Sparebank 1 Nordmøres beste i 2023, og banken lykkes i å øke inntektene samtidig som de holder kostnadsveksten lav.
Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen. | Foto: SpareBank 1 Nordmøre
Administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen. | Foto: SpareBank 1 Nordmøre

Sparebank 1 Nordmøre leverer et resultat før skatt på 111 millioner kroner i fjerde kvartal. Det er det beste kvartalet banken har hatt i 2023. 

Bankens netto inntekter øker fra 220 millioner i tredje kvartal til 238 millioner i fjerde, mens driftskostnadene før nedskriving på utlån og garantier økte fra 101 millioner i tredje kvartal til 111 millioner i fjerde kvartal.

Egenkapitalavkastningen i fjorårets siste kvartal endte på 9,3 prosent, opp fra 8,6 prosent i tredje kvartal. For året endte egenkapitalavkastningen for konsernet på 8,6 prosent, mens egenkapitalavkastningen for morbanken endte på 10,2 prosent. Morbankens mål var på 10 prosent.

Kostnadsprosenten øker fra 46,1 prosent i tredje kvartal til 46,8 prosent i fjerde kvartal, mens brutto utlån til kunder økte fra 22,52 milliarder kroner til 22,54 milliarder kroner i samme periode.

På årsbasis økte banken inntektene fra 799 millioner i 2022 til 888 millioner i 2023, og resultatet før skatt økte fra 393 millioner til 409 millioner i 2023.

Banken sier synergieffekter etter fusjonen med Surnadal Sparebank, og innsatsen fra de ansatte, er driverne resultatsøkningen.

– Synergieffekter etter sammenslåing, samt at våre dyktige og engasjerte medarbeidere i banken har lagt ned en meget god jobb ved å opprettholde et sterkt fokus på kunder, vekst og lønnsomhet bidro positivt til resultatet, sier administrerende direktør i Sparebank 1 Nordmøre, Allan Troelsen, i en børsmelding.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også