Finanskomiteen avviser forslag om endring av reglene for utjevningsfond

En enstemmig finanskomité på Stortinget går i mot regjeringens forslag om endringer i reglene for utdelinger fra sparebankers utjevningsfond.

Finanskomitéen gikk tirsdag i mot regjeringens forslag om å endre finansforetakslovens bestemmelser om utdelinger fra utjevningsfondet.

Forslaget fra Finansdepartementet har blitt møtt med tydelig motstand fra bransjen.

– Dette er en kjempeviktig avgjørelse, et oppløftende signal og en anerkjennelse av sparebanknæringens betydning. En enstemmig innstilling viser at det er tverrpolitisk enighet om at sparebankene er viktige for det norske samfunnet, og at politikerne mener alvor når de sier at de vil legge til rette for at vi fortsatt skal ha en mangfoldig banksektor i Norge, sier administrerende direktør Therese Riiser i Sparebankforeningen i en pressemelding.

Administrerende direktør Therese Riiser i Sparebankforeningen | Foto: Sparebankforeningen
Administrerende direktør Therese Riiser i Sparebankforeningen | Foto: Sparebankforeningen
Sparebankforeningen og Finans Norge gikk tidligere i vinter ut mot lovforslaget. Sparebankforeningen mener departementet gjør en feil når de legger til grunn EUs banktilsyn (EBA) sin tolkning av EU-regelverket.

Riiser mener nå at finansministeren bør presisere overfor Sparebankutvalget at utvalget må gjøre sin egen, selvstendige tolkning av EU-regelverket.

– Dersom vi skal endre norsk lov, kan det ikke herske tvil om det juridiske grunnlaget for å gjøre endringene, slik tilfellet er nå. Så betydningsfulle endringer som dette må være basert på vurderinger fra norske myndigheter, og berørte parter må forstå vurderingene som ligger til grunn. Ansvaret for dette ligger i Finansdepartementet, og det er et ansvar som verken kan eller bør delegeres, sier Riiser.

Les også: Evy Ann Hagen om finanskomiteens innstilling: – Helt i tråd med sparebankenes innspill

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også