Sparebanken Møres nye sjeføkonom tar over

Etter 23 år er det klart for bytte av sjeføkonom i Sparebanken Møre. Fra mandag er det Kristian Tafjord som leder bankens analysearbeid.
NY SJEF: Kristian Tafjord tar i dag over som sjefsøkonom etter Inge Furre i Sparebanken Møre. | Foto: Sparebanken Møre
NY SJEF: Kristian Tafjord tar i dag over som sjefsøkonom etter Inge Furre i Sparebanken Møre. | Foto: Sparebanken Møre

Kristian Tafjord tar over stillingen etter Inge Furre. Furre har vært sjeføkonom i Sparebanken Møre siden 2001 og tar sikte på å arbeide i banken enda en stund fremover, men da hovedsakelig i en støttefunksjon. Det skriver banken i en pressemelding.

– For meg har Sparebanken Møre alltid fremstått som en veldig attraktiv arbeidsgiver, som blant annet kan skilte med det største markedsmiljøet mellom Bergen og Trondheim. I mine første år i Norges Bank hadde jeg dessuten en del kontakt med Inge, som jeg har stor respekt for, både som økonom og person, sier Tafjord i pressemeldingen.

Kristian Tafjord har studert samfunnsøkonomi ved Universitetet i Oslo, og har en mastergrad med fordypning i makroøkonomi.

Etter studiene jobbet han seks år i Norges Bank og noen år i rådgivnings- og investeringsselskapet Converto, før han i våren 2023 startet i Sparebanken Møre.

Stillingen som sjeføkonom i Sparebanken Møre pekte seg ut som både interessant og spennende for Tafjord. 

– Det er mange dyktige sjeføkonomer i Norge, og flere av dem har jeg også hatt gleden av å jobbe sammen med. De fleste er imidlertid basert i hovedstaden, og jeg håper å kunne ha et mer spisset fokus på hva de makroøkonomiske endringene betyr for den fantastisk spennende regionen vi bor i, sier den nyansatte sjeføkonomen. 

I sin nye rolle vil Tafjord blant annet bidra med analyser og innsikt om hvordan verden og økonomien forandrer seg, både internt og eksternt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også