Økte driftskostnader holder Sparebank 1 Østfold Akershus tilbake

Til tross for årets høyeste renteinntekter ble fjerde kvartal det svakeste kvartalet i 2023 for Sparebanken 1 Østfold Akershus.
Administrerende direktør i Sparebank 1 Østfold Akershus, Arild Bjørn Hansen. | Foto: Sparebank 1 Østfold Akershus
Administrerende direktør i Sparebank 1 Østfold Akershus, Arild Bjørn Hansen. | Foto: Sparebank 1 Østfold Akershus

Sparebank 1 Østfold Akershus netto renteinntekter økte fra 185 millioner til 191 millioner i fjerde kvartal, og de totale inntektene økte med 15 millioner kroner fra tredje til fjerde kvartal. Likevel økte de totale driftskostnadene med over 20 prosent fra tredje kvartal. Den gang lå de på 110 millioner kroner, mens de i fjerde kvartal endte opp på 133 millioner kroner. 

Dette bidrar til at bankens kostnadsprosent økte fra 40,4 prosent i tredje kvartal, til 46,1 prosent i fjerde kvartal.

Bankens resultat før skatt endte på 145 millioner, en nedgang på 7 millioner sammenlignet med tredje kvartals resultat på 152 millioner, og det svakeste i hele 2023.

Reduksjonen er sammensatt av bedret rentenetto og høyere kostnader, skriver banken i en børsmelding.

Egenkapitalavkastningen går svakt nedover fra 10,4 prosent i tredje kvartal til 10,3 prosent i det fjerde kvartalet, mens den totalt for 2023 endte opp på 11,4 prosent. Konsernet opplyser at de har et langsiktig mål om egenkapitalavkastning på over 10 prosent.

Resultat etter skatt endte på 115 millioner kroner for fjerde kvartal, som er nøyaktig det samme som i tredje kvartal. Brutto utlån til kunder øker med omlag 1,1 prosent fra tredje til fjerde kvartal.

Banken fikk et årsresultat etter skatt på 493 millioner kroner, som er en økning fra 452 millioner i 2022. Banken opplyser at de er godt fornøyde med dette.

– Resultatene vi legger frem er også i 2023 noe vi er stolte av. Dette hadde ikke vært mulig uten engasjerte ansatte som er gode på å drive bank, eiendomsmegler og regnskapshus, sier administrerende direktør, Arild Bjørn Hansen, i børsmeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også