Kjemperesultat for Sparebank 1 SR-Bank

Varsler samtidig at de utsetter fusjonen med Sparebank 1 Sørøst-Norge til 1. oktober.
GOD AVKASTNING: Sparebank 1 SR-Bank oppnådde en egenkapitalavkastning på 19,7 prosent i fjerde kvartal. | Foto: Jan Inge Haga / Sparebank 1 SR-Bank
GOD AVKASTNING: Sparebank 1 SR-Bank oppnådde en egenkapitalavkastning på 19,7 prosent i fjerde kvartal. | Foto: Jan Inge Haga / Sparebank 1 SR-Bank

Sparebank 1 SR-Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 19,7 prosent i fjerde kvartal 2023, opp 5,2 prosentpoeng fra 14,5 prosent i samme periode i 2022.

Analytikere FinansWatch har snakket med sier de har hatt en forventing for rekordresultat for banken, og banken svarer til forventingene. Et resultat på 1.503 millioner kroner etter skatt er en oppgang fra samme kvartal i 2022 med en halv milliard kroner. 

Konsernets netto renteinntekter ble 1.715 millioner kroner, mot 1.286 millioner i samme kvartal 2022. Konsernet hadde netto provisjons- og andre inntekter på 465 millioner kroner, mot 453 millioner i samme periode året før.

– Vi ser at gjeldsveksten dempes, at norsk økonomi kjøler seg ned, og at konkurransen om kundene tilspisser seg. SpareBank 1 SR-Bank er godt posisjonert for å ta markedsandeler videre. I 2024 forventer vi også at utviklingen i Rogaland, vårt største markedsområde, vil bli bedre enn i andre deler av landet, på grunn av høy aktivitet i energibransjen. Dette vil kunne ha positiv påvirkning på boligmarkedet og utsiktene til bedriftene i regionen, sier Benedicte Schilbred Fasmer i meldingen. 

Sparebank 1 SR-Bank fusjonerer som kjent med Sparebank 1 Sørøst-Norge, og har uttalt at de to bankene ønsker å gjennomført denne fusjonen innen 1. juli i år, men Fasmer bekrefter at denne nå vil utsettes. 

– På grunn av kapasitetsbegrensninger hos eksterne samarbeidspartnere, leverandører og internt, mener vi det er fornuftig å gi prosessen mer tid. Derfor har vi besluttet å skyve gjennomføringen av juridisk fusjon til 1. oktober 2024, sier Benedicte Schilbred Fasmer.

Under regnskapsførte nedskrivninger og tap for banken, viser det at de tilbakeførte 91 millioner i fjerde kvartal. Til sammenligning avsatte banken 36 millioner til tap på utlån i fjerde kvartal året før. 

Banken skriver i kvartalsrapporten at kvaliteten på utlånsporteføljen er god, med lavt mislighold og lav tapsrisiko.

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 7,5 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 272 milliarder kroner. Innskuddsdekningen var på 54,8 prosent og ren kjernekapital var på 17,6 prosent.

SR-Banks kostnadsprosent ble 34,9 prosent i fjerde kvartal, ned fra 36,1 prosent i samme periode året før. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også