Sjefen i Skue Sparebank: – Vi driver butikken effektivt og har stor nytte av Eika-alliansen

Administrerende banksjef i Skue Sparebank er godt fornøyd med resultatene, tross for et svakere fjerde kvartal enn tredje kvartal 2023. Nå ser han fremover mot fusjonen med Hjardal og Gransherad.
Administrerende banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne, er fornøyd med 2023. | Foto: Skue Sparebank
Administrerende banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne, er fornøyd med 2023. | Foto: Skue Sparebank

– Vi har utviklet banken på en god måte og levert bedre og bedre tall, sier administrerende banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne, til FinansWatch.

Onsdag formiddag offentliggjorde Skue Sparebank sitt delårsregnskap for fjerde kvartal. Der kommer det fram at banken oppnådde et netto driftsresultat på 267 millioner kroner etter fjerde kvartal 2023. Det er det beste banken har levert noensinne.

Samtidig viser tallene at banken leverte et enda sterkere resultater i tredje kvartal i 2023 enn de klarte i det fjerde kvartalet.

– Vi har ikke noe spesielt i tredje kvartal, men ulike effekter slår ulikt inn. Vi har hatt litt høyere tap enn vi har hatt de siste årene, som i hovedsak skyldes modelltap og tilleggsavsetninger. Da ser vi på bransjer vi tenker er ekstra utsatte, det er typisk innenfor eiendom og transport, sier Glesne.

Takker Eika-alliansen for god kostnadsprosent

Samtidig han spesielt å trekke frem kostnadsprosenten som han er ekstra fornøyd med.

– Jeg er spesielt fornøyd med kostnadsprosenten, 37,8 prosent er veldig bra, sier Glesne.

Glesne, som forøvrig er styreleder i Eika Gruppen, trekker frem alliansen som en viktig årsak til at banken kan vise til en god kostnadsprosent.

– Kostnadsprosenten skyldes at vi driver butikken effektivt og har stor nytte av Eika-aklliansen. Vi hadde ikke klart dette uten samarbeidet med de andre Eika-banken, sier Glesne.

Tror på videre vekst etter fusjon

Skue Sparebank oppnådde en egenkapitalsavkastning på 9,74 prosent for året. Dermed slår banken målet de har satt seg. 

– Vi har et mål om 9 prosent i egenkapitalavkastning og plasserer oss godt over det. Vi er over måltall og over fjoråret, det er vi godt fornøyd med, sier Glesne.

Han tror fremtiden ser lys ut for Skue Sparebank, som planlegger en fusjon med Hjartdal og Gransherad Sparebank.

– Gjennom dette gode resultatet og fusjonen vi har planlagt med Hjartdal og Gransherad Sparebank føler vi banken er godt rigga for alle våre innteressenter, sier Glesne.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også