Tillitsvalgte i Flekkefjord Sparebank positiv til Frendesamarbeidet

At bankens selvstendighet blir ivaretatt er viktig, mener hovedtillitsvalgt i Flekkefjord Sparebank. 
LOKALE LØSNINGER: – Vårt mål er ikke å bygge noe stort sentralt, men å bygge de lokale og regionale kompetansemiljøene, sier daglig leder Hans Olav Ingdal i Frendegruppen. | Foto: Frende
LOKALE LØSNINGER: – Vårt mål er ikke å bygge noe stort sentralt, men å bygge de lokale og regionale kompetansemiljøene, sier daglig leder Hans Olav Ingdal i Frendegruppen. | Foto: Frende

Nylig ble det kjent at bankene bak Frende Forsikring danner en ny bankallianse; Frendegruppen. Else Tove Birkeland, hovedtillitsvalgt i Flekkefjord Sparebank, mener at samarbeidet er med å sikre bankens framtid.

– Det å skulle stå alene og konkurrere er tøft, men nå får vi et helt lag i ryggen, sier Birkeland til Finansfokus. Hun påpeker videre at banken allerede i dag samarbeider med aktørene i Frendegruppen på flere plan, men etableringen av Frendegruppen vil formalisere samarbeidet ytterligere. 

– Det er viktig at banken sin selvstendighet blir ivaretatt, og det ser vi er den klare intensjonen. Vi opplever Frendegruppen som et samarbeid der den lokale og regionale ambisjonen er viktigere enn den nasjonale. Dette er med på å sikre at mest mulig av kompetansen blir i bankene fremfor i hovedstaden, sier hun og legger til at to tillitsvalgte fra Flekkefjord Sparebank har deltatt i prosessen med etableringen av Frendegruppen ved at de er med i bankens styre. 

Frendegruppens daglige leder, Hans Olav Ingdal, uttaler til Finansfokus at Frendegruppen ikke skal bli en sentralstyrt bankallianse. 

– Vårt mål er ikke å bygge noe stort sentralt, men å bygge de lokale og regionale kompetansemiljøene. Vi ønsker å gjøre mest mulig så nær bankene som mulig, sier han. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også