Høye renter løfter Storebrand – men forsikringen går i rødt

Storebrand leverer et konsernresultat på 947 millioner kroner, og totalt 3.480 millioner kroner for året.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Storebrand leverer et konsernresultat på 947 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 841 millioner kroner i fjerde kvartal 2022. Det fremgår av selskapets kvartalsrapport som ble lagt frem onsdag morgen.

For året som helhet ble resultatet på 3.480 millioner kroner, opp fra 2.732 millioner kroner i 2022. Ifølge selskapet ville konsernresultatet endt på 3.707 millioner kroner dersom man justerte for integrasjonskostnader knyttet til oppkjøpene av Danica og Kron.

– Det siste året har vist oss styrken i en diversifisert forretningsmodell og vi er tilfredse med å få tillit fra stadig flere kunder. Vi opplever en tosifret vekst i konsernet og pengene strømmer inn i kapitalforvaltningen, sier konsernsjef Odd Arild Grefstad i en børsmelding onsdag morgen.

Ved utgangen av året har Storebrand en solvensgrad på 192 prosent. Ifølge selskapets utbyttepolitikk skal Storebrand kjøpe tilbake aksjer eller betale ekstraordinære utbytter dersom solvensgraden går over 175 prosent.

I børsmeldingen informeres det om at styretnå igangsetter nytt tilbakekjøpsprogram med mål om 1,5 milliarder kroner i 2024.

Fee- og administrasjonsinntekter ble til sammen 1.959 millioner kroner i fjerde kvartal. Det tilsvarer en økning på 19 prosent sammenlignet med samme periode året før. Totalt for året havnet inntektene på 6.782 millioner kroner. Økte inntekter fra innskuddspensjon i Norge og Sverige, samt økte midler under forvaltning er de viktigste forklaringene. Forvaltningskapitalen har de siste 12 månedene steget med 18 prosent og er for første gang over 1.200 milliarder kroner.

Svakt i forsikring

Storebrands forsikringsresultat ender med en combined ratio på 115 prosent i kvartalet og 102 prosent for året som helhet. Målet er at combined ratio skal ligge mellom 90 og 92 prosent.

– Forsikringsresultatet er svakt grunnet utfordrende vær og et vedvarende høyt antall uføre i befolkningen. Dette er tema vi har jobbet med over tid, og vi har iverksatt diverse tiltak for å styrke resultatene fremover. Skadeforsikring og uførhet er to temaer vi vil følge svært tett også i 2024 for gradvis å vende tilbake til målsatt lønnsomhetsnivå, sier Grefstad.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også