Handelsbanken med rekordvekst i Norge

Handelsbanken Norge leverer rekordhøye inntekter for 2023. I årets siste kvartal økte utlån til privatmarkedet med 3,7 prosent.
Foto: Bård Gudim
Foto: Bård Gudim

Handelsbanken leverte et driftsresultat for fjerde kvartal på 650 millioner kroner Det er 48 millioner kroner mer enn i tilsvarende periode i fjor, men samtidig 91 millioner svakere enn i tredje kvartal.

– Vi har gjort investeringene for vekst, og nå kommer kundene, sier landsjef Arild Andersen i Handelsbanken i en pressemelding.

Handelsbanken rapporterer ikke resultat etter skatt på kvartalsnivå for virksomheten i Norge. Det nærmeste man kommer bunnlinjen er dermed driftsresultatet..

Handelsbanken oppgir en egenkapitalavkastning for den norske virksomheten på 8,7 prosent i fjerde kvartal og 9,5 prosent for året samlet. Avkastningen er beregnet ut fra «tildelt egenkapital».

Bankens netto renteinntekter endte i fjerdekvartal på 1.234 millioner kroner, opp fra 1. 155 millioner i tredje kvartal.

Ifølge pressemeldingen fra banken skyldes betydelige deler av veksten avtalene med Akademikerne Pluss og Tekna, som ble inngått i juni. Avtalene gjelder først fra årsskiftet, men kundene har funnet veien til Handelsbanken gjennom høsten.

– Det er gledelig at tusenvis av foreningsmedlemmer har valgt Handelsbanken på kort tid. Totalen av konkurransedyktige vilkår på sparing og lån, gode digitale løsninger og Handelsbankens tilbud om lett tilgjengelig personlig rådgivning og hjelp, slår an, sier landsjef Arild Andersen. 

Banken oppgir at veksten har fortsatt inn i 2024. I løpet av januar skal 11.000 nye privatkunder ha blitt tatt inn i banken.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også