Ny resultatrekord for BN Bank

BN Bank setter ny rekord for renteinntekter og resultat før skatt både i fjerde kvartalet og for året som helhet.
FORNØYD: BN Banks administrerende direktør Svein Tore Samdal sier banken har lykkes med å realisere strategien. | Foto: BN Bank
FORNØYD: BN Banks administrerende direktør Svein Tore Samdal sier banken har lykkes med å realisere strategien. | Foto: BN Bank

BN Bank leverer en avkastning på egenkapitalen på 14,9 prosent for fjerde kvartal etter at banken avsluttet året med et resultat etter skatt på 218 millioner kroner i fjerde kvartal.

– Tallene for 2023 viser sterk fremgang fra i fjor, og at BN Bank lykkes med å realisere bankens strategi. Gode marginer, lav kostnadsvekst og moderate tap har bidratt til forbedret resultat og avkastning sammenlignet med 2022 og i et historisk perspektiv for banken, sier administrerende direktør Svein Tore Samdal i BN Bank i en pressemelding.

Resultatet er det høyeste banken har notert noensinne. Det samme gjelder netto renteinntekter, som i fjerde kvartal endte på 310 millioner kroner. Det er 37 millioner mer enn i tilsvarende periode i 2022 og 5 millioner mer enn i tredje kvartal.

For 2023 samlet ender egenkapitalavkastningen på 13,5 prosent, opp fra 11,7 prosent i 2022. Resultat etter skatt for 2023 ble 764 millioner kroner, opp 169 millioner fra 2022.

BN Bank-sjefen sier 2023 har vært utfordrende på flere måter, og viser til lavere vekst i personmarked, mye usikkerhet og betydelige endringer i rente- og marginbildet.

– Det er krevende å manøvrere under slike forhold, og banken er svært fornøyd med å kunne legge frem gode tall for 2023, sier Samdal.

Ved utgangen av fjerde kvartal hadde BN Bank 61 milliarder kroner i utlån. Det er 2,5 milliarder mer enn på tilvarende tidspunkt i fjor. 

Utlånsveksten i fjerde kvartal var på 1 milliard, grovt fordelt med 600 millioner i personmarkedet og 400 millioner i bedriftsmarkedet. Veksten tilsvarer en økning på henholdsvis 1,7 og 2,0 prosent.

Bankens kostnadsprosent ble i fjerde kvartal 22,4 prosent, ned fra 23,4 prosent i tredje kvartal. Bankens langsiktige målsetting er en kostnadsprosent under 30 prosent.

Rettelogg:
I første versjon av denne saken ble det oppgitt at BN Bank hadde 36,7 milliarder kroner i utlån ved årsskiftet. Dette tallet var kun for personmarkedet. BN Banks samlede utlån er 61 milliarder. Feilen ble rette onsdag 6. februar klokken 08:41.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også