Danske Banks sjef i Norge: – Vi har tatt på piggskoene

Danske Bank i Norge mistet personkunder, men leverer rekordresultat og «historisk sterke tall» for bedrifts- og storkundesegmentet.
Erlend Angelfoss, landssjef for Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank
Erlend Angelfoss, landssjef for Danske Bank Norge. | Foto: Danske Bank

Danske Bank la fredag morgen frem resultatet for fjerde kvartal og 2023 samlet. Banken rapporterer ikke egne kvartalstall for Norge, men i en pressemelding omtaler landsjef Erlend Angelfoss driften og aktiviteten i Norge som god.

Ifølge bankens årsrapport endte Danske Banks inntekter i Norge for hele året på 15.088 millioner danske kroner. Det er 4.854 millioner mer enn i 2022, fortsatt målt i danske kroner.

Resultat før skatt endte på 2.461 millioner danske kroner, ned fra 2.586 millioner året før. Nedgangen skal skyldes endringer i kronekursen. Angelfoss sier til FinansWatch at resultatet for den norske filialen var en ny rekord, målt i norske kroner.

– 2023 ble et utfordrende år for våre kunder som merket høye energipriser, stigende inflasjon og økte renter. I denne krevende tiden har det vært viktig for oss som bank å ivareta kunder som havner i en finansiell krevende situasjon. Samtidig var driften og aktiviteten i Norge god, spesielt blant våre kunder i bedrifts- og storkundesegmentet, og banken kunne notere seg nok et sterkt årsresultat, sier Angelfoss. 

I pressemeldingen omtales tallene fra bedrifts- og storkundesegmentet som historisk sterke.

– Jeg er spesielt fornøyd med den høye aktiviteten i den delen av banken vi skal videreutvikle, når vi ved årsskiftet blir en ren forretningsbank, sier Angelfoss.

Ifølge meldingen vant Danske Bank markedsandeler i markedet for små- og mellomstore bedrifter i 2023. Også blant de største kundene skal utlånsporteføljen har vokst betydelig. Økningen har kommet til tross for at banken har redusert eksponeringen mot olje og gass.

Banken oppgir at lønnsomhet har vært stabil i hele forretningsporteføljen.

– Vi går inn i det nye året med et meget godt utgangspunkt. Vi har lagt et av de sterkeste årene i bankens historie bak oss, takket være en iherdig innsats på tvers av banken. Det er god fart i forretningen og jeg er optimistisk for året som kommer. Vi er godt skodde til å takle de utfordringene 2024 måtte ha i vente, vi har tatt på piggskoene både for å løpe raskt, men også for å klare oss på glatt føre, sier Angelfoss.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også