Express Bank legger ned i Norge

BNP Paribas-eide Express Bank legger ned all sin virksomhet i Skandinavia.
Annika Olsson er administrerende direktør i Express Bank. | Foto: Express Bank
Annika Olsson er administrerende direktør i Express Bank. | Foto: Express Bank
AV SOFIE HØJLUND

Express Bank legger ned sin virksomhet i Danmark, Norge og Sverige. 

Det skriver det danske finansforbundet i en pressemelding. 

Nedleggelsen innebærer at 220 ansatte i banken har fått beskjed om at arbeidsplassen deres legges ned. 

– Det er veldig trist for de berørte medarbeiderne at Express Bank legger ned virksomheten i Danmark, Norge og Sverige. Vårt fokus er selvfølgelig på de berørte medarbeiderne, og på å hjelpe både dem og de tillitsvalgte i bedriften på best mulig måte, sier leder i det danske Finansforbundet, Dorrit Brandt.

Ifølge den danske avisen B.T., som har mottatt en skriftlig kommentar fra Express Bank, skyldes avviklingen vanskelige tekniske og økonomiske forhold, der banken ikke har vært i stand til å vokse seg stor nok til å gjøre de investeringene som kan sikre en konkurransedyktig posisjon.

– Ekspres Bank bekrefter å ha innledet prosessen med å avvikle våre aktiviteter i Danmark, Norge og Sverige. Denne prosessen vil resultere i en gradvis nedtrapping av bankens virksomhet, skriver banken til B.T..

Det danske finansforbundet skriver i sin pressemelding at det ennå ikke er avklart når og hvordan selskapets virksomhet skal avvikles. De tillitsvalgte i selskapet vil gå inn i forhandlinger om det videre forløpet for de berørte ansatte.

– Det er avgjørende at de ansatte kommer videre på en rimelig og fornuftig måte. De tillitsvalgte vil nå gå i dialog med selskapet om hva som skal skje i tiden som kommer. Vi vil følge denne prosessen nøye, og støtte så godt vi kan. Så vil vi selvsagt fokusere på å hjelpe medlemmene våre videre i arbeidslivet, sier Dorrit Brandt.

Express Bank eies av BNP Paribas.

Artikkelen ble opprinnelig publisert av vårt danske søsterselskap.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også