Resultatet krympet for Pareto Bank i fjerde kvartal

Men banken viser en solid økning i renteinntektene. 
NEDGANG OG OPPGANG: Fjerde kvartal ble preget av både nedgang i resultat og oppgang i renteinntekter for administrerende direktør i Pareto Bank, Tiril Haug Villum. | Foto: Pareto Bank
NEDGANG OG OPPGANG: Fjerde kvartal ble preget av både nedgang i resultat og oppgang i renteinntekter for administrerende direktør i Pareto Bank, Tiril Haug Villum. | Foto: Pareto Bank

Pareto Bank oppnådde en avkastning på egenkapitalen på 13,8 prosent i fjerde kvartal 2023, ned 3,6 prosentpoeng fra 17,4 prosent i samme periode i 2022.

Banken oppnådde et resultat etter skatt på 165 millioner kroner, ned fra 172,1 millioner kroner i 2022. 

Konsernets netto renteinntekter ble 297,3 millioner kroner i kvartalet, mot 253,5 millioner i fjor. Konsernet hadde netto andre driftsinntekter på 12 millioner kroner, mot 21 millioner i fjor.

«Veksten i rentenettoen kom av en sterk utlånsmargin, utlånsvekst og økt avkastning på bankens likviditetsreserve,» skriver banken i en børsmelding. 

Regnskapsførte nedskrivninger og tap på utlån og garantier utgjorde 42 millioner i tredje kvartal, mot en tilbakeføring på 1,2 millioner i fjor.

«Nedskrivninger og tap på utlån var i fjor høyere enn hva som har vært normalt, og var knyttet til et begrenset antall kunder. Banken har god oversiktover kredittene og arbeider tett med kundene om løsninger. I lys av et vesentlig høyere rentenivå og fortsatt usikker økonomisk utvikling må det forventes at nedskrivningene i en periode fremover vil kunne ligge høyere enn hva de har gjort historisk,» skriver banken i rapporten. 

Utlånsveksten de siste 12 månedene er 6,8 prosent. Totalt utlån ved utgangen av kvartalet var på 18.518 millioner kroner. Innskuddsdekningen ved utgangen av kvartalet var på 64,5 prosent og ren kjernekapital var på 18,63 prosent.

Paretos kostnadsprosent ble 16,5 prosent i fjerde kvartal, ned fra 17,8 prosent i samme periode i fjor.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også