Nordea-strateg vil ikke utelukke en til renteheving

Denne uken kommer en rekke sentralbanker med nye rentebeslutninger. Nylige uttalelser kan tyde på at renten ikke skal ned med det første.
TROR IKKE BARE PÅ KUTT: Kreditt- og rentestrateg Lars Mouland i Nordea.
TROR IKKE BARE PÅ KUTT: Kreditt- og rentestrateg Lars Mouland i Nordea.

Fra å være helt sikre på at den amerikanske sentralbanken allerede i mars skulle starte en kraftig oppmykning av pengepolitikken, tilsier markedsprisingen ifølge Dagen Næringsliv at det kun er rundt 45 prosent sjanse for et kutt i første kvartal. 

Ved forrige rentemøte, i desember, la Norges Bank inn en liten sannsynlighet for nok en renteheving. i sin rentebane Det tror kreditt- og rentestrateg Lars Mouland at det fremdeles vil være åpent for frem til årets første pengepolitiske rapport blir lagt frem på hovedmøtet i mars.

– Norges Bank skjønner åpenbart at den ikke kan være første ute med å kutte. Det trengs hjelp fra andre sentralbanker. Samtidig ser vi at kronen svekker seg med én gang rentene i USA stiger, sier kreditt- og rentestrateg i Nordea Markets, Lars Mouland, til avisen.

Til tross for denne lille muligheten for en heving, er Mouland ikke i tvil om at Norges Bank holder styringsrenten på dagens nivå ganske lenge.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også