Renteradar: – Mange vurderer bankbytte

En ny rapport fra forbrukertjenesten Renteradar viser at mange bankkunder nå vurderer å bytte bank.
SER ØKT RENTE-INTERESSE: Analysesjef Finn Olav Brækken i Hayon, selskapet bak Renteradar, melder om mye aktivitet blant boliglånskundene. | Foto: Hayon
SER ØKT RENTE-INTERESSE: Analysesjef Finn Olav Brækken i Hayon, selskapet bak Renteradar, melder om mye aktivitet blant boliglånskundene. | Foto: Hayon

Sammenligningstjenesten Renteradar har publisert sin forbrukerrapport for januar på det norske bankmarkedet. Rapporten tar utgangspunkt i boliglånsrenten fra 150.000 brukere..

Ifølge rapporten har Renteradars brukere nå en gjennomsnittlig boliglånsrente på 5,8 prosent. Dette er omtrent uendret fra forrige måned. Renten ventes å stige med 0,2 prosentpoeng når rentehevingen fra desember blir effektuert i februar og mars.

Mens flere banker har varslet at de dropper siste renteøkning, hever alle de største bankene renten for sine kunder. Mange har brukt nyåret på å se på andre banktilbud, og det er en tydelig økning i byttevillighet, skriver Renteradar i en pressemelding.

Viktigste punkter i rapporten:

  • Gjennomsnittlig boliglånsrente for Renteradars brukere er omtrent uendret fra forrige måned og ligger nå på 5,8 prosent. Når rentehevingen fra desember blir effektuert i februar/mars vil den komme opp i rundt 6 prosent.
  • Etter rentemøtet i desember var det flere banker som valgte å ikke heve renten. De største bankene har likevel kommunisert heving med inntil 0,25 prosentpoeng. Noen region- og lokalbanker sier de ikke skal heve mer enn 0,15 prosentpoeng.
  • Renteradar observerer mye aktivitet tidlig i året, med mange som vurderer bankbytte. Spesielt blant de med ett eller flere medlemskap, drevet av gode priser fra Handelsbanken og Nordea, samt omfattende medieomtale av fagforeningsvilkår.
  • Alle de store fagforeningsavtalene har varslet sine renteendringer for boliglån.

Du kan lese rapporten i sin helhet her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også