Sparebank 1 Hallingdal Valdres har ansatt tidligere politimann

Banken har styrket laget sitt i arbeidet mot økonomisk kriminalitet. 
KRIMINALITET: | Foto: Sparebank 1 Hallingdal Valdres
KRIMINALITET: | Foto: Sparebank 1 Hallingdal Valdres

Sparebank 1 Hallingdal Valdres skriver på egne sider at de har styrket laget med den tidligere politimannen, Runar Fossum, i arbeidet mot en økende pågang av saker med økonomisk kriminalitet. 

Banken skriver at Fossum har ti år bak seg som politimann, og har videreutdanning innen dataetterforskning og mye erfaring på feltet. Derfor skriver de at det ikke er tvil om at stillingen som rådgiver i antihvitvask-teamet i banken vil passe han.

– Jeg jobber på mange måter som etterforsker her i banken også, sier Runar Fossum. 

– Jeg er veldig fornøyd med den nye jobben min. Det er jo et fagfelt som interesserer meg. Dessuten får jeg god nytte av erfaringen min som fagkontakt for digitale spor i politiet på en ny måte, sier han. 

Han sier at hans hoved fagfelt er anithvitvask, et fagfelt han mener er et av de viktigste områdene bankene må jobbe med fremover. 

– Antihvitvask er mitt primærområde, der jobben blant annet er å forebygge og avdekke transaksjoner med tilknytning til utbytte fra straffbare handlinger. Et eksempel på det er skatteunndragelse. Vi jobber mye med å finne ut av midlenes opprinnelse – altså hvor kommer pengene fra. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også